Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tényleg egészségtelen ugyanabb...

Tényleg egészségtelen ugyanabban az olajban 2x sütni?

Figyelt kérdés
Az étolaj lassan megfizethetetlen lesz.
2010. dec. 25. 13:01
 1/5 anonim ***** válasza:
64%
Hát én fritőzt használok. 2 liter olajjal müködik. Többször lehet használni, mutatja magát, ha habzik, vagy ha fekete az alja, akkor kell cserélni. Nagy luxus lenne minden sütés után kidobni. Aki azt mondja, hogy ki kell cserélni egy sütés után, az nem vezet háztartást. És gondold el a vendéglátót, a lángosost!
2010. dec. 25. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

én csak serpenyőben sütök hússzeleteket, de azt a kevés maradék olajat mindig hozzátesszük az ételhez, tehát nálunk sosincs 2-szer felhasználva.

nem mondom, ha fritőzöm lenne, én se cserélném le mindig, de az biztos, hogy néhány alkalom után igen.

én nem merném 7-szer felhasználni, ahogy rá van írva.

vagy ha sokallnám az árát, inkább ennék mást, nem olajban kisütött dolgokat.

2010. dec. 25. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Bola79 ***** válasza:
61%

abból indulj ki hogy az éttermekben a legjobb helyen is 3-4 naponta van fritőz olaj-cser. kb pár száz adag étel sül meg benne.

ha mar vadul habzik, fekete, és budos akkor dobd ki.

halas olajba húst ne süss lehetőleg.

2010. dec. 25. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Nekem nincs fritőzöm.

Nem eszem túl sokszor olajban kisütött ételeket, pont azért, mert sokallom az árát.

Most is csak a karácsony miatt vettem egy 2L-eset, 900Ft-ért.

Azt hallottam, hogy rákkeltő lehet az újra felhasznált étolaj.

Köszönöm a válaszokat!

2010. dec. 25. 13:18
 5/5 anonim ***** válasza:
2-szer még elmegy, főleg ha égett az olaj, akkor ne használd. És akkor sem az olaj a felelős az esetleges rákkeltésért, hanem a fekete korom, tehát az égett pirítós is (nyilván csak rendszeresen fogyasztva) lehet rákkeltő. Amúgy meg olvass utána a telített és telítetlen zsírsavaknak, mert nem akarok itt hozzáértés nélkül tudományoskodni, de rémlik, hogy a többszöri melegítés hatására az olaj káros telítetté alakul.
2010. dec. 25. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.