Tényleg egészségtelen ugyanabban az olajban 2x sütni?
én csak serpenyőben sütök hússzeleteket, de azt a kevés maradék olajat mindig hozzátesszük az ételhez, tehát nálunk sosincs 2-szer felhasználva.
nem mondom, ha fritőzöm lenne, én se cserélném le mindig, de az biztos, hogy néhány alkalom után igen.
én nem merném 7-szer felhasználni, ahogy rá van írva.
vagy ha sokallnám az árát, inkább ennék mást, nem olajban kisütött dolgokat.
abból indulj ki hogy az éttermekben a legjobb helyen is 3-4 naponta van fritőz olaj-cser. kb pár száz adag étel sül meg benne.
ha mar vadul habzik, fekete, és budos akkor dobd ki.
halas olajba húst ne süss lehetőleg.
Nekem nincs fritőzöm.
Nem eszem túl sokszor olajban kisütött ételeket, pont azért, mert sokallom az árát.
Most is csak a karácsony miatt vettem egy 2L-eset, 900Ft-ért.
Azt hallottam, hogy rákkeltő lehet az újra felhasznált étolaj.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!