Fasírtot sütőben is meg lehet sütni vagy csak olajban?
Úgy gondoltam, hogy ugyanúgy fasírtokat formáznék és sütőben megsütném, olaj nélkül nyilván egészségesebb...
Működőképes az elképzelés?
"A fasírtot a hagyományos módon keverem be, de nem bő olajban sütöm ki, hanem a sütőben. Így sokkal egészségesebb, mert nem szívja tele magát olajjal. És az sem utolsó szempont, hogy a lakásban sem terjeng olaj szag a sütés után még órákig. Nem igényel még túlzott odafigyelést sem. Egyszer elég átfordítani, és szép pirosra sütni. Az eredmény ízre szerintem még jobb is ha sütőben készül. Lehet még muffin formában is sütni, akkor kis gombócok lesznek, de akkor is át kell fordítani a sütési idő felénél.
(forrás és részletes leírás: [link]
Én úgy szeretem, mint az utolsó írta.
Sőt, olyat is láttam egyszer, hogy ki volt terítve a fasírthús, rátettek (megsütött) rántottát, majd valahogy feltekerték az egészet (nem lehetett könnyű). Majd egészben megsütötték. Az is nagyon finom volt.
Működik, forgatni sem kell.
A megfelelő zsírosságú húst kiadagolod, mindegyik tetejére tegyél egy mogyorónyi zsírt, és süsd készre.
A zsírossága nem fog változni, (hiszen így jó), de a macera sokadrésze, mint a hagyományos sütésnek.
Hát persze. Anyu is szokta így, hol pogácsázva, hol egyben. Mikor milyen kedve volt, és mennyi ideje.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!