Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fasírtot sütőben is meg lehet...

Fasírtot sütőben is meg lehet sütni vagy csak olajban?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam, hogy ugyanúgy fasírtokat formáznék és sütőben megsütném, olaj nélkül nyilván egészségesebb...

Működőképes az elképzelés?


2011. márc. 29. 11:12
 1/8 anonim ***** válasza:
50%

"A fasírtot a hagyományos módon keverem be, de nem bő olajban sütöm ki, hanem a sütőben. Így sokkal egészségesebb, mert nem szívja tele magát olajjal. És az sem utolsó szempont, hogy a lakásban sem terjeng olaj szag a sütés után még órákig. Nem igényel még túlzott odafigyelést sem. Egyszer elég átfordítani, és szép pirosra sütni. Az eredmény ízre szerintem még jobb is ha sütőben készül. Lehet még muffin formában is sütni, akkor kis gombócok lesznek, de akkor is át kell fordítani a sütési idő felénél.

(forrás és részletes leírás: [link]

2011. márc. 29. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
igen működik, de sütőpapírt vékonyan kenj meg zsiradékkal és arra tedd a fasírtgombócokat.egyszer alá kell nyúlni és ügyesen megfordítani.
2011. márc. 29. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 csak1csajszi ***** válasza:
100%
Nem muszáj gombócokat csinálni! Tegyél a tepsibe olajat,a fasírtot rakd bele,tegyél a közepébe 3-4db főtt tojást,megint fasírt a tetejére,süsd meg. Ezt hívják Stefánia szeletnek. Vagy a közepébe lehet zöldséget is tenni,isteni finom úgyis:)
2011. márc. 29. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szeretem, mint az utolsó írta.

Sőt, olyat is láttam egyszer, hogy ki volt terítve a fasírthús, rátettek (megsütött) rántottát, majd valahogy feltekerték az egészet (nem lehetett könnyű). Majd egészben megsütötték. Az is nagyon finom volt.

2011. márc. 29. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
a kérdező formázott fasírtról érdeklődött:)
2011. márc. 29. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 doboszoli ***** válasza:
100%

Működik, forgatni sem kell.

A megfelelő zsírosságú húst kiadagolod, mindegyik tetejére tegyél egy mogyorónyi zsírt, és süsd készre.

A zsírossága nem fog változni, (hiszen így jó), de a macera sokadrésze, mint a hagyományos sütésnek.

2011. márc. 29. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze. Anyu is szokta így, hol pogácsázva, hol egyben. Mikor milyen kedve volt, és mennyi ideje.


Üdv!

2011. márc. 29. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Érdekes lesz, ha muffinformában sütöd - elötte ki kell kenni olajjal, a fasirtmasszát belenyomkodni és a sütöben sütni. Nagyon szépen mutat tálaláskor.
2011. márc. 29. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!