Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egészségesebb oliva olajban...

Egészségesebb oliva olajban sütni-főzni, mint napraforgó olajban?

Figyelt kérdés
Az oliva olajat is csak 1x lehet felhasználni sütés után? Mert ha igen, akkor eléggé gazdaságtalan.
2011. márc. 14. 14:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%
nem egészségesebb
2011. márc. 14. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem egészségesebb, csak drágább. Inkább hidegen sajtolt olajakkal érdemes sütni-főzni. Én semmilyen olajat nem használok fel 2x.
2011. márc. 14. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Miért volna egészségesebb? Mi a fenétől? Miért találnak ki ilyeneket?
2011. márc. 14. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
A hidegen sajtolt napraforgó olaj pld kellemetlen csípős ízű és a benne sütött étel is olyan ízű lesz.Akkor az miért is jó? A fínomítással anyagokat távolítanak el az miért is baj?
2011. márc. 14. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Nem egészségesebb.
2011. márc. 14. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem egészségesebb. A hidegen sajtolt pedig büdös,és rossz ízű az étel.

Főzéshez egészségesebb a zsír,és az étel is sokkal jobb ízű tőle. Olajat csak akkor használok,ha bő zsiradékban kell sütni valamit.

2011. márc. 14. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Miért nem egészségesebb? Abból indultam ki, hogy az olivaolaj nyersen fogyasztva egészséges.
2011. márc. 14. 17:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem egészségesebb. Az íze intenzívebb és azért főznek ezzel a franciák és a görögök mindig, mert náluk rogyásig van az olivafa, nálunk nem él meg.Nem kevesebb a kalóriatartalma sem és vigyázni kell, mert a gyulladási foka alacsonyabb,mint a napraforgóolajé.
2011. márc. 14. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

" Abból indultam ki, hogy az olivaolaj nyersen fogyasztva egészséges."


Ez egy rossz kiindulási alap.

Miért lenne egészséges?

Elvileg, (alig kimutatható mennyiségben) valamivel több antioxidánst tartalmaz, ill. többféle többszörösen telítettlen zsírsavat, mint a napraforgóolaj.

De ahhoz, hogy ennek gyakorlati hasznát is tudd venni, literszámra kéne vedelni minden nap. (ezzel párhuzamosan beállni ultramaratonistának, ha nem akarsz 2 hónapon belül gurulni)

Azzal, hogy sütsz benne, meg azzal főzöl, semmivel nem vagy beljebb, mint ha akármilyen növényi olyajjal főznél.

(ill. a mogyoróolaj, és a repce ritkább anyagokat tartalmaz, azok valamivel értékesebbek)


Ráadásul a napi néhány liter olivaolaj, kizárólag az extraszűz olajra vonatkozik. Amire nincs ráírva, hogy extraszűz, az kb. 3 kilométerről látott olajbogyót.

2011. márc. 14. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

[link]


A zsír egészségesebb????? Nahát, én nem úgy tudom.

Telített, telítetlen zsírsavakról, stb.. hallottatok-e már?? Ajánlom kérdező, a cikk végigolvasását :)

Abban viszont nagyjából egyetértek, hogy olajban SÜTNI nem túl egészséges dolog, az lenne a legoptimálisabb, ha majd' mindent párolnánk. De hát én nem tudnék lemondani pl. a sült csirkemellről :)

Ja, egyébként nem célom meggyőzni senkit zsír kontra olívaolaj (stb..) ügyben, nekem aztán édesmindegy ki mivel "táplálja" a szervezetét.

Bocsi, ha hülye volt a stílusom, nem akarok "bántani" senkit sem!!!

2011. márc. 14. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!