Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egészségesebb oliva olajban...

Egészségesebb oliva olajban sütni-főzni, mint napraforgó olajban?

Figyelt kérdés
Az oliva olajat is csak 1x lehet felhasználni sütés után? Mert ha igen, akkor eléggé gazdaságtalan.
2011. márc. 14. 14:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az utolsónak üzenem,hogy a kacsazsír, amit hájból sütnek közelebb áll az oliva olajhoz, mint bármi már, annyira egészséges.
2011. márc. 15. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 Csaba12345 válasza:

Természetesen nem egészségesebb! A napraforgó olaja jobban bírja ahevítést, mert több többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint az egyébként teljesen tájidegen olivaolaj.

Mindenképpen ajánlott hidegen sajtolt napraforgó étolajban sütni, mivel az nem esett át vegyszeres technológián, mint a finomított étolaj. Milyen vegyszereket használnak a finomított étolajoknál? Nos ezeket: hexán(idegméreg, oldószer, aMOL finomítja kőolajból Százhalombattán), citromsav vagy foszforsav, hígított marónátron, derítőföld. Nos, a hidegen sajtolt étolaj csak sajtolva volt, és sokkal több vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, mivel nem volt 241 C fokon kezelgetve, mint a jó kis Vénusz, Floriol és társai!

2012. jún. 4. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!