Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olaj, vagy zsír? Melyikel...

Olaj, vagy zsír? Melyikel főztők? Melyik egészségesebb?

Figyelt kérdés
Én kacsa ,és liba zsírral !!! Olajat csak rántott húsokhoz használok :::::
2011. okt. 16. 13:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
Étele válogatja. Pörkölthöz, gulyáshoz, szárazbabhoz, lencséhez zsírt. Zöld főzelékekhez, csirkéhez, halhoz olajat.
2011. okt. 16. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
A legtöbb ételhez a zsir a jobb és az egészségesebb is. Van néhány viszont amit olajjal, de akkor csak napraforgó vagy oliva jöhet szóba, a repce nem, mert egyrészt - szerintem - büdös, másrészt gyakorlatilag mind génmanipualat.
2011. okt. 16. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
59%
Olaj. Zsírt csak ritkán, az is ami kisül a nyers hozzávalóból.
2011. okt. 16. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:

Rántott húsok, zöldségek, sültkrumpli - olaj;

Minden más disznózsír.

Milyen lenne a hagymás olajat kenni a kenyérre?!

2011. okt. 16. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
46%

Olajat. Klasszikus, zsírral jó ételeket nem igazán készítek.


Napraforgóolajat használok, illetve amihez illik, ahhoz olívát.

2011. okt. 16. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon ritkán használok zsírt főzéshez. Többnyire olajat használok mert egészségesebb sokkal és a koleszterin szintem is rendben van.
2011. okt. 16. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
38%
sütéshez fritőzolajat vagy pálma olajat, főzéshez, grillezéshez pedig olívát
2011. okt. 16. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

kacsa és libazsír jól hangzik :)

hájat veszed a hentestől vagy far-hátról vágod le?

Vagy csak van otthon nektek kacsa és liba? :)

Zsíroskenyérnek isteni finom mind a kettő jó kis lilahagymával pláne :P

2011. okt. 16. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Étele válogatja.

Sertés pörihez olajat, a pacalt csak zsírban főzőm.

Oldalashoz is zsírt használok.

De legtöbb kajához olajat.

2011. okt. 16. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
a hájat a piacon veszem. Általában 2kg böröst húsost szoktam venni. Mert igy akkor jól be töpörtyüzhetünk. Libát ,és kacsát,veszek hozzá pecsenye liba vagy kacsa máját. és ki sütöm a zsirba. Kb olyan 450-600 ft között van kiloja a májnak ,a háj is kb ennyibe kerül . Bár most jön Márton nap ilyenkor drágább szokott lenni....
2011. okt. 16. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!