Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik az egészségesebb a...

Melyik az egészségesebb a zsír vagy az olaj?

Figyelt kérdés
gondolok itt a rántott husra pl. zsirban vagy olajban egészségesebb a kisütése vagy bármi sütése?
2009. jan. 31. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Egyértelműen olajban egészségesebb. Legjobb az olívaolaj.
2009. jan. 31. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyértelműen.

A legkárosabb a finomítottnapraforgóolaj, annál még a természetes álapotú zsír is sokkal jobb.

De a legjobb a hidegen sajtlot szűz olíva.

2009. jan. 31. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Nekem ezt egyébként az élelmiszeripari mérnök és dietetikus barátunk mondta.
2009. jan. 31. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Az én nagyapám azt mondta, hogy az olaj büdös és olyat nem eszik. Zsírt fogyasztott, de nem sokat. 82 évet élt, isten nyugosztalja!
2009. jan. 31. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb, ha az ember minimális mennyiségben eszik csak zsiradékban kisütött dolgokat. Érdemesebb párolni vagy grillezni a húsokat.
2009. jan. 31. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
47%

"De a legjobb a hidegen sajtlot szűz olíva."

Gratulálok!

Az extra szűz olíva olaj szépen tönkremegy a sütéssel, nem véletlen salátákhoz van. Ha be tudsz szerezni mogyoró olajat az a legjobb. Sokkal magasabb az a hőfok ahol elkezd égni, és szaga sincsen sütés közben.

2009. jan. 31. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
53%

Tönkremegy??!! Te valamit nagyon félreértesz, vagy még nem sütöttél semmit:


" Az olívaolaj sütéshez is nagyon ajánlott. Csak 210 C-on kezd égni míg a napraforgóolaj 170 C-on , így lényegesen tovább használható, ami némileg ellensúlyozza a magasabb árát!

2009. jan. 31. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

A mediterrán országokban csak a hidegen préselt szűz és extraszűz olivivát forgalmazzák.


A visszamaradt olivapogácsából vegyi és hőkezelt úton előállított aromóáját és vitaminjait vesztett olajat CSAK lámpaolajként hozhatják forgalomba!!

Azért ez mindent elmond arról az eljárásról, amellyel nekünk itthon a napraforgóolajat "gyártják"

2009. jan. 31. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Semelyik se egészséges. A lényeg annak kéne legyen, hogy minél zsírszegényebben táplálkozzál. A helyedben én biztos nem sütnék rántott húst, mert rákkeltő zsiradékban kisütve. De ha már mindenképpen "hagyományosan főzől" Akkor ezt tartsd szem előtt:


1. hidegen sajtolt olajakat csak a salátára használj, hőkezelve rákkeltőek lesznek.


2. Főzéshez sütéshez hőálló zsíradékokat használj: pálmazsír, kókuszzsír, ghi (tisztított vaj)


De mondom ügyelj arra minél kevesebb hozzáadott zsírt használj a főzésnél sütésnél.

2009. febr. 1. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Mértékkel fogyasztva a természetes anyagok egészségesek.


Nem hinném, hogy egy európai élettérben pámazsírban, meg kókuszfaggyúban kellene sütnünk főznünk.

2009. febr. 1. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!