Melyik az egészségesebb a zsír vagy az olaj?
Nem egyértelműen.
A legkárosabb a finomítottnapraforgóolaj, annál még a természetes álapotú zsír is sokkal jobb.
De a legjobb a hidegen sajtlot szűz olíva.
"De a legjobb a hidegen sajtlot szűz olíva."
Gratulálok!
Az extra szűz olíva olaj szépen tönkremegy a sütéssel, nem véletlen salátákhoz van. Ha be tudsz szerezni mogyoró olajat az a legjobb. Sokkal magasabb az a hőfok ahol elkezd égni, és szaga sincsen sütés közben.
Tönkremegy??!! Te valamit nagyon félreértesz, vagy még nem sütöttél semmit:
" Az olívaolaj sütéshez is nagyon ajánlott. Csak 210 C-on kezd égni míg a napraforgóolaj 170 C-on , így lényegesen tovább használható, ami némileg ellensúlyozza a magasabb árát!
A mediterrán országokban csak a hidegen préselt szűz és extraszűz olivivát forgalmazzák.
A visszamaradt olivapogácsából vegyi és hőkezelt úton előállított aromóáját és vitaminjait vesztett olajat CSAK lámpaolajként hozhatják forgalomba!!
Azért ez mindent elmond arról az eljárásról, amellyel nekünk itthon a napraforgóolajat "gyártják"
Semelyik se egészséges. A lényeg annak kéne legyen, hogy minél zsírszegényebben táplálkozzál. A helyedben én biztos nem sütnék rántott húst, mert rákkeltő zsiradékban kisütve. De ha már mindenképpen "hagyományosan főzől" Akkor ezt tartsd szem előtt:
1. hidegen sajtolt olajakat csak a salátára használj, hőkezelve rákkeltőek lesznek.
2. Főzéshez sütéshez hőálló zsíradékokat használj: pálmazsír, kókuszzsír, ghi (tisztított vaj)
De mondom ügyelj arra minél kevesebb hozzáadott zsírt használj a főzésnél sütésnél.
Mértékkel fogyasztva a természetes anyagok egészségesek.
Nem hinném, hogy egy európai élettérben pámazsírban, meg kókuszfaggyúban kellene sütnünk főznünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!