Most akkor melyikkel egészségesebb főzni? Olaj, vagy
zsír?
Figyelt kérdés
Valamikor,valahol olvastam hogy a zsír egészségesebb mint az olaj.
2010. dec. 17. 21:35
1/6 anonim válasza:
Zsír
egyértelmű
2010. dec. 17. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 A kérdező kommentje:
Meg is tudod magyarázni?Mert inkább a magyarázat érdekelne.
2010. dec. 17. 22:00
3/6 anonim válasza:
jó zsirok: minden hidegen sajtolt olaj, rossz zsirok veszélyességi sorrendben: finomitott olajok(ezeket használod általában otthon ha hust rántasz)margarinok, állati zsirok,ha rendszeresen, nem alkalmi jelleggel fogyasztod, állati vajak. Ezek azért "rosszak" mert teitett olajokat tartalmaznak, és ez okozza az erek, és a sziv betegségeit. A jó zsirok pedig telitetlen, és többszörösen telitetlen zsirokat tartalmaznak, amik viszont táplálják az ereket, és megelőzhető velük a szivbetegség. Ez is jó példája annak, hogy mit tesz az élelmiszeripar az alapanyagokkal, teljesen kivonja belőlük a tápanyagokat, hőkezeli, emulgeálja, hidrogénezi, hőkezeli, csoda-e ha megbetegszünk tőlük? Remélem tudtam segiteni.
2010. dec. 18. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 A kérdező kommentje:
Én mondjuk a hidegen sajtolt olivaolajat használom.
2010. dec. 19. 09:08
5/6 anonim válasza:
Nyilvánvalóan a zsír az egészségesebb! olvassátok el: [link] illetve Dr Lenkei Gábor könyvét is lehet olvasgatni!
25 éves vagyok,nálunk a családban anyukám és nagymamám is világéletében zsirral sütött-fözött,szinte mindent,és mondhatom bátran soha semmilyen komolyabb egészségügyi problémánk nem volt!! Nagyon buta azaz ember aki elhiszi ezt az egész mesét a koleszterinről meg a zsirokról! Az egész pusztán jó üzlet,amit a buta emberek elhisznek! Olajat mi szinte egyáltalán nem használunk. Csak és kizárólag házi zsírt, falun nevelt malackából. Összehasonlithatatlan az ételek íze,bátran használjatok zsírt,az olajat pedig felejtsétek el! Az olívaolaj is egy nagy marhaság,külföldre behozott vacak,amire semmi szükségünk,soha nem használtuk régen sem!! Ja és megjegyzem egyáltalán nem vunk elhízva!! ugy h ez is nagy butaság hogy a zsíros ételek hízlalnak! Nem növelik a koleszterint szintet,mert az nem az ételektöl lesz magas, nem hízlalnak,nem tartalmaz méreganyagokat,finomabb töle az étel! ellenben az olajjal,amire semmi szükségünk.
2011. jan. 11. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
6/6 anonim válasza:
19:17-nek: Igazad van abban hogy a koleszterin nem káros anyag, viszont az olajakról nem sok mindent tudsz. A házi zsirral nincs semmi baj, ha az ember nem viszi túlzásba. Az oivaolaj azért létfontosságu, mert telitetlen zsirokban gazdag, ami biztositja az erek E-vitamin ellátását, ezért nem lesz baj az érhálózatunkkal.Nemcsak az extraszűz oliva, hanem minden HIDEGEN sajtolt olajra igaz ez, persze eheted ezeket dióból, mogyoróból, és bármilyen olajosmagból, ha az nem piritott, hanem nyers. A baj a finomitott olajokkal van. Sajnos még mindig sokan hiszik azt, hogy az olaj( és itt a tudatlan emberek a finomitott olajra gondolnak)jobb választás mint a zsir, mert ezt adták be már régen az embereknek. Sajnos még sok idő eltelik, mire a köztudatba visszakerülnek a valóban ártalmatlan természetes állati és növényi zsirok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!