Olaj, vagy zsír? Melyikel főztők? Melyik egészségesebb?
Figyelt kérdés
Én kacsa ,és liba zsírral !!! Olajat csak rántott húsokhoz használok :::::2011. okt. 16. 13:00
11/14 anonim válasza:
A baromfiból készült ételeket, pörkölteket libazsírral, sült húst mangalica zsírral, rántásokat általában olajjal, és a rántott dolgokat is.
12/14 anonim válasza:
Csak zsírral főzök. Sokkal egészségesebb az olajnál,és az ételek is jobb ízűek. Egyáltalán nem veszélyes a koleszterin szintre. Erre már a "tudósok" is rájöttek. Csak ahhoz használok napraforgó olajat,amit bő zsiradékban kell sütni.
13/14 doboszoli válasza:
Na szóval.
Az, hogy mi az "egészséges", és "egészségtelen" az aktuális trend szerint, már régen nem érdekel. Emlékszünk a tojásra, a vajra, mint közellenségre...
Zsírral főzö(ün)k, mert ezt szeretjük. Nem kell az ételnek tocsognia benne, vannak erre kiváló edények, hogy ne így legyen. Ha több zsír szükséges az étel elkészítéséhez, akkor a végén zsírtalanítom, az optimális szintre. Még a fritőzben is disznózsír figyel...
14/14 anonim válasza:
csak olajjal, mert ezt súlykolták a '70-es években, és én már ebbe születtem bele.
A zsírt megérzem, és nem szeretem.
De ez csak szokás kérdése, és nem tudom, hogy az olaj tényleg egészségesebb lenne-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!