Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olaj, vagy zsír? Melyikel...

Olaj, vagy zsír? Melyikel főztők? Melyik egészségesebb?

Figyelt kérdés
Én kacsa ,és liba zsírral !!! Olajat csak rántott húsokhoz használok :::::
2011. okt. 16. 13:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A baromfiból készült ételeket, pörkölteket libazsírral, sült húst mangalica zsírral, rántásokat általában olajjal, és a rántott dolgokat is.
2011. okt. 16. 16:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Csak zsírral főzök. Sokkal egészségesebb az olajnál,és az ételek is jobb ízűek. Egyáltalán nem veszélyes a koleszterin szintre. Erre már a "tudósok" is rájöttek. Csak ahhoz használok napraforgó olajat,amit bő zsiradékban kell sütni.
2011. okt. 16. 18:45
 13/14 doboszoli ***** válasza:

Na szóval.

Az, hogy mi az "egészséges", és "egészségtelen" az aktuális trend szerint, már régen nem érdekel. Emlékszünk a tojásra, a vajra, mint közellenségre...

Zsírral főzö(ün)k, mert ezt szeretjük. Nem kell az ételnek tocsognia benne, vannak erre kiváló edények, hogy ne így legyen. Ha több zsír szükséges az étel elkészítéséhez, akkor a végén zsírtalanítom, az optimális szintre. Még a fritőzben is disznózsír figyel...

2011. okt. 16. 19:15
 14/14 anonim ***** válasza:

csak olajjal, mert ezt súlykolták a '70-es években, és én már ebbe születtem bele.

A zsírt megérzem, és nem szeretem.

De ez csak szokás kérdése, és nem tudom, hogy az olaj tényleg egészségesebb lenne-e.

2012. nov. 2. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!