Milyen körettel eszitek a pörkölteket?
Tésztával, nokedlivel, tarhonyával.
Krumplival soha.
krumpli= disznó pörkölt, vad,birka
rizs, tarhonya, galuska, tészta= csiripöri
Marhapörkölt, birkapörkölt, körömpörkölt, resztelt máj = krumplival
Sertéspörkölt, csirkepörkölt = nokedli, főtt tészta
Zöldbab pörkölt, karfiol pörkölt, tojáspörkölt = főtt rizs
Ha tarhonya, akkor már eleve annak főzöm, húsos tarhonya, vagy pirított tarhonyával összefőzve, egytálételként teszem asztalra.
Hasonlóan, mint amikor a húsos-káposztát is összefőzöm a pörköltet+káposztát.
Pörköltje válogatja nálunk is a köretet. legkedveltebb a nokedli, utána a tarhonya.krumpli csak a pusztapörköltbe kerül tarhonyával társítva.
tokányfélékhez rizs, vagy ritkán kifőttészta.
Vad és marhapörkölt mellé- tanult barátom javaslatára-
kipróbáltam a krumplifánkot is, nagy sikert aratott. Azóta is emlegetik barátaink a nagyszerű ötletet, amit tőle tanultam.
Ezúton is köszönöm Neki !
-tki-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!