Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 30-35 emberre kell hamarosan...

30-35 emberre kell hamarosan főznöm. De még soha nem főztem ennyi emberre. Mennyi hússal, zöldséggel, körettel kell számolnom?

Figyelt kérdés

20 emberre már többször főztem, de 30-35-re még nem.

Hús leves lesz, csirkéből, a főtt csirke husit szeretném külön tálalni, főtt zöldségekkel. És valamit sült húst a fő fogásnak, krumplival, rizibizivel.

De nem tudom mennyi húst, csirkét, krumplit, rizst, zöldséget vegyek ennyi emberre. Ebben kérnék tanácsot.

Köszönöm.


2012. febr. 14. 09:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Levest 20 literes fazékban főzz és tégy bele legalább 4 csirkét. Nem tudom milyen húst szántál főfogásnak, de ha egyféle lesz, akkor legalább 10 kilót számolj csont nélkül. Például 10 kg tarja. 12 kg krumpli, és rizsből 1,5kg hozzá 1,5 kg borsó. Nézd, ha 20 személyre főztél már, akkor abból indulj ki, hogy most szűken a dupláját számolod mindenből.
2012. febr. 14. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem, hogy 4 kilónyi vegyes zöldség a levesbe, 1,5 kg levestészta.
2012. febr. 14. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Régen volt már a 20 emberre főzés. És az nem ilyen jellegű volt, ott rántott csirke volt csak.

Én úgy gondoltam, hogy egy csirke 4-5 ember, tehát akkor kell, 6-7 db csirke. Fél liter leves per személy, akkor a 20 liter, ahogy írtad is, elég lesz.

Én egyben sült sertés combra gondoltam (mert az van itthon pár kg), de én csak olyan 8-9 kg-ot számoltam, ugyanennyi krumplival.

Rizsről és a borsóról sejtésem sem volt mennyi kellene.

Ezek szerint amit én számoltam kevés lesz?

2012. febr. 14. 10:26
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Húslevest ne főzz csirkéből, mert ízetlen lesz. Vagy tegyél melléje egy pár nagy marhacsontot, darab lábszárat, pulykahátat... valamit.

Húslevest legalább 20 literes fazékban főzd.


Másodikat meg 300-400 gramm összesen személyenként, ha leves is van ennél több nem kell.

2012. febr. 14. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

jók, amiket írtak, de rizibizit, ha jót akarsz, akkor a borsó duplája legyen a rizsnek, ne itt-ot legyen egy-két szem.másfél kiló rizshez, ami krumpli mellett elég is lesz, három kiló borsót számolj,legalábbis mi így szeretjük, ha van benne jó sok borsó.

krumplit is fejenként 25 dekát számolj.

ha van combotok, abból kolbásszal töltöttet is csinálhatnál, az egész comb közepébe dugni a kolbászt, majd konyhai zsineggel átkötözni, mint a kötözött sonkát.

ha megsült,kis pihentetés után lefejteni a zsineget és szépen lehet szelni.

még a darált húst ajánlanám stefániának megsütve, így kétféle húsmenüd is lenne.

fejenként 20 deka darálthúst számolj, ha van mellette másik sült is.

nagy fába vágtad a fejszéd, ezt otthon kivitelezni nem egyszerű.

bármit készítesz türelmet és sok sikert kívánok:))

2012. febr. 14. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

A sertés combhoz vennék még 2 nagyobb csülköt, és a meglevő combbal együtt főznék egy jó adag pörköltet főtt krumplival = laktatóbb, mint a sült.

A levesben (előző nap) megfőzött csirke combot, melle-húsát kirántanám, rizi-bizivel. Ezt adnám a pörkölt után.

Ez 7 csirkénél: 28 db. comb, kb. ugyanennyi melle = 30-35 főre biztosan elég.

A levessel csak a csontosát + szárnyát hagynám a zöldségekkel, tésztával.

A levesbe valót édesanyám úgy számolta, ahány fő, annnyi (egy kézzel számolt) marék leves-zöldség, annyi marék borsó, és kb. ugyanannyi marék csigatészta.

Ha még utána lesz valami sós és édes apró-süti, akkor biztosan nem maradnak éhesek.

Előző nap meg tudod főzni a levest, a pörköltet, és be tudod panírozni a rántani-valót. Aznap már csak a leves-tésztát, a kruplit a pörkölthöz, a rizi-bizit a rántotthoz, és a rántott husi sütése maradna. Ez is elég meló egy napra.

2012. febr. 14. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
3 dl levest számolj személyenként. Ne feledd, hogy a 20 literes fazékba beteszed a szárnyast is és a zöldséget is. Tartalmasabb, ha tyúkból főzöd, de ha csirke van, akkor csirkéből. Nem tudom, hogy ebédet adsz-e vagy vacsorát. Korán tedd fel a levest főni, hogy később legyen hely a garnírung elkészítéséhez. Nem tudom, hogy lesz-e segítséged. Ha mindent egyedül csinálsz, akkor már előző este hámozd meg a zöldséget, és készítsd elő a sültet. Jó ötletet adott egyik kedves válaszoló, hogy ha combból készíted a főfogást, akkor debreceniesen csináld, kolbásszal. Szaporítja is, mutatós is. Számíts az egészhez még legalább 3 kilónyi savanyúságot is.
2012. febr. 14. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:

35 főre a sült hús macerás, és gazdaságtalan.

Ha nem főzöl külön levest, hanem egy jó, tartalmas egytálételt, jobban jársz.

Szívesen adok tippet.

2012. febr. 14. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Úgy vélem, hogy ez egy ünnepélyesebb alkalom, aminek a kedves kérdező meg akarja adni a módját. Esküvőre tippelek. Az pedig olyan alkalom, amikor -főleg így télen- a levest nem lehet kikerülni.
2012. febr. 14. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!