Pörköltet fött tésztával? Nálatok milyen körettel eszik a pörköltet?
Figyelt kérdés
Elöre is elnézé ha megbántanák valakit .
Arról van szó ,hogy a hétvégén megyünk kiránduli ,és zuza pörkölt mellé a táraság,úgy döntött ,hogy szarvacska tésztát csinál . Nekem ez kicsit furcsa még soha nem hallottam ,és nem is ettem igy . Nálunk a családban meg van ,hogy milyen pörkölthöz milyen köretet szoktunk csinálni.
Vad pöri- krumpli fánk, zsemlegombóc
Marha - tarhonya vagy fött krumpli
Szárnyasok -sertés nokedli ikivétel a kakas ahoz turós csusza
gomba- nokedli
hal pörik turós csúsza
birka -bárány -krumpli ,kenyér
Tudom ,hogy ahány ház annyi szokás . Kivácsian várom .
2012. szept. 6. 08:44
1/9 anonim válasza:
a pörköltet én csak nokedlivel vagy tarhonyával tudom megenni.semmi mással.
2/9 anonim válasza:
Nálunk a zúza mellé tarhonya járja. Én azzal szeretem. De mi gyakran eszünk rizst is, pld. a gombapaprikás mellé. Malachoz - az ritkán van, főtt krumpli járja, csirkéhez viszont szigorúan nokedli.
3/9 anonim válasza:
Én a csirkepörköltet (amiben nem csak zúza van, de a zúzásat is) csak szarvacskával, földfúrótésztával, spagettivel, vagy ezekhez hasonló pörkölthöz való tésztával eszem meg. Csirkepörkölt mellé néha készítünk nokedlit, én 100%-osan a tésztát szeretem hozzá.
4/9 anonim válasza:
Attól függ mennyire érünk rá. Mi általában nokedlivel esszük őket, a tarhonyát tarhonyás húsokhoz használjuk. Ha idő szűkében vagyunk akkor esszük tésztával.
5/9 anonim válasza:
Pörkölt mellé csak végszükségben, de gomba, és tokányfélék mellé nálunk is előfordul gyakrabban a tészta. gyakorlatilag mindegy, hogy szarvacska, vagy kagyló, vagy penne.
6/9 anonim válasza:
A szüleim mindenféle pörkölthöz nokedlit készítenek, kivéve, ha épp nincs idő ott állni felette, mert akkor tésztát főznek, mindig szarvacskát. Párom szülei nokedlivel vagy rizzsel (ami nekem nagyon furcsa volt elsőre) eszik, de náluk csak csirke- vagy sertéspörkölt szokott lenni. Mióta párommal külön költöztünk, azóta nálunk nokedli, tarhonya vagy tészta (szarvacska, kagyló vagy orsó) szokás, attól függ, mihez van kedvünk.
7/9 anonim válasza:
Sokszor eszem én is tésztával a pörköltet, szeretem hozzá az olasz tésztákat, de szoktuk enni főtt krumplival, nokedlivel, vagy tarhonyával is.
8/9 anonim válasza:
Én a sertés+marha mellé krumplira szavazok,a csirkéhez imádom a tésztát vagy a nokedlit,de a tésztát jobban.Ne kérdezd miért ,én szeretem :D A túrós csuszát én nem csípem, vadat sajnos még nem ettem de a krumpli fánk nagyon jól hangzik hozzá ,azt hogy készíted,megosztanád velem esetleg?:D
9/9 Fingkirály válasza:
A zúzapörkölthöz valóban nokedli vagy tarhonya illik - a szarvacska választása valószínűleg abból eredhetett, hogy egy szabadtéri kiránduláson azé' macerás dolog nokedlit szaggatni, meg azt bográcsban kifőzni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!