Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörköltet fött tésztával?...

Pörköltet fött tésztával? Nálatok milyen körettel eszik a pörköltet?

Figyelt kérdés

Elöre is elnézé ha megbántanák valakit .

Arról van szó ,hogy a hétvégén megyünk kiránduli ,és zuza pörkölt mellé a táraság,úgy döntött ,hogy szarvacska tésztát csinál . Nekem ez kicsit furcsa még soha nem hallottam ,és nem is ettem igy . Nálunk a családban meg van ,hogy milyen pörkölthöz milyen köretet szoktunk csinálni.

Vad pöri- krumpli fánk, zsemlegombóc

Marha - tarhonya vagy fött krumpli

Szárnyasok -sertés nokedli ikivétel a kakas ahoz turós csusza

gomba- nokedli

hal pörik turós csúsza

birka -bárány -krumpli ,kenyér

Tudom ,hogy ahány ház annyi szokás . Kivácsian várom .


2012. szept. 6. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
a pörköltet én csak nokedlivel vagy tarhonyával tudom megenni.semmi mással.
2012. szept. 6. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a zúza mellé tarhonya járja. Én azzal szeretem. De mi gyakran eszünk rizst is, pld. a gombapaprikás mellé. Malachoz - az ritkán van, főtt krumpli járja, csirkéhez viszont szigorúan nokedli.
2012. szept. 6. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Én a csirkepörköltet (amiben nem csak zúza van, de a zúzásat is) csak szarvacskával, földfúrótésztával, spagettivel, vagy ezekhez hasonló pörkölthöz való tésztával eszem meg. Csirkepörkölt mellé néha készítünk nokedlit, én 100%-osan a tésztát szeretem hozzá.
2012. szept. 6. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire érünk rá. Mi általában nokedlivel esszük őket, a tarhonyát tarhonyás húsokhoz használjuk. Ha idő szűkében vagyunk akkor esszük tésztával.
2012. szept. 6. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Pörkölt mellé csak végszükségben, de gomba, és tokányfélék mellé nálunk is előfordul gyakrabban a tészta. gyakorlatilag mindegy, hogy szarvacska, vagy kagyló, vagy penne.
2012. szept. 6. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
A szüleim mindenféle pörkölthöz nokedlit készítenek, kivéve, ha épp nincs idő ott állni felette, mert akkor tésztát főznek, mindig szarvacskát. Párom szülei nokedlivel vagy rizzsel (ami nekem nagyon furcsa volt elsőre) eszik, de náluk csak csirke- vagy sertéspörkölt szokott lenni. Mióta párommal külön költöztünk, azóta nálunk nokedli, tarhonya vagy tészta (szarvacska, kagyló vagy orsó) szokás, attól függ, mihez van kedvünk.
2012. szept. 6. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Sokszor eszem én is tésztával a pörköltet, szeretem hozzá az olasz tésztákat, de szoktuk enni főtt krumplival, nokedlivel, vagy tarhonyával is.
2012. szept. 6. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Én a sertés+marha mellé krumplira szavazok,a csirkéhez imádom a tésztát vagy a nokedlit,de a tésztát jobban.Ne kérdezd miért ,én szeretem :D A túrós csuszát én nem csípem, vadat sajnos még nem ettem de a krumpli fánk nagyon jól hangzik hozzá ,azt hogy készíted,megosztanád velem esetleg?:D
2012. szept. 21. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Fingkirály ***** válasza:
A zúzapörkölthöz valóban nokedli vagy tarhonya illik - a szarvacska választása valószínűleg abból eredhetett, hogy egy szabadtéri kiránduláson azé' macerás dolog nokedlit szaggatni, meg azt bográcsban kifőzni :)
2015. jún. 2. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!