25 főre mennyi húsból csinálnátok tyúkhúslevest és pörköltet?
Valódi öreg (minimum 1 éves) tanyasi tyúk, vagy bolti csirke?
Nemcsak a leves, a pörkölt is tyúk (vagy csirke)?
Levesnek, ha minden részét bennehagyod, a 3-4 tyúknak szerintem elégnek kellene lennie, max. 5 tyúk, de akkor már biztosan marad belőle.
A szarvas-pörkölthöz a 25 főnek fejenként max 40 dkg-ot számolva (2x-i szedés) = 10 kg. Tehát a 8-10 kg. hús + köret.
Persze én mindig többet számolok, ha ilyesmiről van szó, mint mások, mert örökké attól "rettegek", nehogy szégyenben maradjak, a vendégek pedig éhen.
Ha az őzpörkölt főzéssel kapcsolatban elkél esetleg a hozzáértő segítség, akkor abban a "DOBOSZOLI" fog tudni segíteni, de akkor írd ide.
Vagy ha rátalálsz itt valahol a privijére, írj neki, segít!
Nem hiszem, hogy a 4, max. 5 tyúk levesnek ne lenne elég 25 főre. Gondolj bele, 1 db. tisztességes méretű tyúkot ha elvágsz 4-be (negyedeled), egy ember nem képes levesben azt megenni mind. Tehát 1 tyúk 5 embernek is elég, még akkor is ha nagyétkűek. De nem mindenki az, így a tyúkkal nem faraghatsz be.
Kérdés, hogy szarvashúsból mennyi van, mert az könnyebben előfordulhat, hogy a társaság nagyobb része akar majd repetázni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!