Van egy hatalmas fej jégsalátám. Főzeléket akarok
belőle késziteni. Ti mi módon csinálnátok?
Én sehogy, mert nem szeretem a saláta főzeléket, a jégsalátát vliszont nyersen nagyon.
Ha csinálnék, akkor egy kis fokhagymás rántással, és tennék bele tejszint vagy tejfölt és kaprot.
2012. júl. 25. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 A kérdező kommentje:
Én úgy képzeltem el, hogy megfőzöm rövid lével egy kis apróra vágott uj krumplival. Teszek rá sót, majorannát, kis köményt. Ha puha, berántom egy jó fokhagymás rántással, kis piros paprikával. Szóval olyan kelkáposzta jellegűen. Remélem jó lesz, majd holnap elmomdom. Én is szeretem nyersen, de ez legalább l kiló, ezért igy hasznositom.
én inkább egy kis zsiradékon párolnám, esetleg előbb a pár szem krumplit, utána a salátát. nagyon hamar szétfő, ezért a párolásra gondolok. utána egy kis tejszínes, vagy tejfölös habarásal, és persze az ízlés szerinti fűszerekkel párolni.
nem fog hasonlítani a kelkáposztára, de próba szerencse.
vagy laskára vágva tedd egy kis ecetes forró vízbe egy pillanatra. utána szűrd le, is a főtt krumplival keverd össze, azután a szokásos halványpaprikás, fokhagymás rántás.
az ecet egy kicsit keményíti, ezért lehet, hogy harapnivaló marad:)
2012. júl. 25. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de volt a héten tök. Savanyu, és édes tejfölös. Azért gondoltam a kelkáposzta projektre.
Én megfőzöm a krumplit, elkészítem a levet, pici paprikás rántással berántom, tejfelesen behabarom, s csak a végén teszem bele a saláta csíkokat, mert nem szeretem ha olyan nyúlós, puha a saláta, hanem ha serceg, roppan. Ízesítést csak fokhagymát teszek bele, kis cukrot, ecetet, meg természetesen sót. Nem tartozik a kedvenceim közé, de meg lehet nyáron csinálni egyszer-kétszer:)
Írd meg, volt-e keletje?!
2012. júl. 25. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha kelkáposzta fílinget akarsz, akkor abból valóban nem hiányozhat a kömény. És a rántáshoz még egy kis tejszínes habarás. Ez a delikátot is elbírja. Nem lesz karakteres, intenzív - ahogy a kínai kelből sem lehet igazi kelkáposztát összehozni. De addig kell kóstolgatni, míg összejön:))
2012. júl. 25. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 A kérdező kommentje:
A jégsaláta lehet csalós. Nem biztos, hogy olyan hamar megfő. Volt már fejes salátám, ami gumi maradt jó sokáig. Kiváncsi vagyok, majd este csinálom, még dolgozom 6-ig.
Én a salátafőzeléket úgy csinálom, ahogy te tervezed. Szinte ugyanúgy főzöm meg mint a kelkáposztát, igaz eddig jégsalátából még nem próbáltam.
2012. júl. 25. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
Én az ecetes vizet azért írtam, mert csak pár csepp kell bele, az ízét nem változtatja meg, de a textúrája ropogós marad.
2012. júl. 25. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 A kérdező kommentje:
Jó reggelt! Na este megfőztem a kelkáposzta jellegűt. Nem lett rossza, de nem lesz napi rendszerességgel. Legalább 40 percig főtt, keményebb volt, mint vártam.Kicsit kesernyés az ize. Az állaga valóban a kinai kelhez hasonlóan "vékony". nem tudom máshogy leirni. Sok rántás tartja össze. Az legalább finom, fokhagymás. Ehető, de a kesernyés ize miatt nem lesz a kedvencem. Na mindegy, kipróbáltam. A fasirom viszont szuper.
Kapcsolódó kérdések: