Őszibarackból, hogyan csinálnátok levest? Turmixoljam össze, úgyis szétfő?
Dehogy turmixold!!!
A barackot meghámozod, félbevágod, kimagozod és kisebb darabokra (szeletkékre vagy kockákra) vágod.
Kevés vizben cukorral, egy csipet sóvan meg 1-2 citromkarikával felfözöd, kicsit forralod, hogy nem legyen nyers. KÖzben 1 ek lisztet, keményitöt vagy pudingport összekeversz 1 dl tejjel, a forrásban lévö barackhoz öntöd, közben kevered, picit még forralod, amig a leve besürüsödik. A tüzröl levéve kevergetve langyosra hütöd, belekeversz tejszínt, ha kell, utána izesited és berakod a hüzöbe.
Meghámozom. szeletekre vágom és hideg vízbe felteszem főzni, adok hozzá fahéjat és szegfűszeget, kis cukrot és citromlét, ha megfőtt, a fele gyümölcsöt beleturmixolom, ezzel süritem, majd elkeverek benne tejszinhabot.
Hűtőbe teszem, tálaláskor kis tejszinhab rózsákkal díszitem, ha van friss citromfüvem azt is teszek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!