Hogyan csinálnátok házi krémesből tortát?
A szüleimnek lesz a születésnapja, és nagyon szeretik a házi krémesemet. Gondoltam, valahogy megpróbálom összehozni, hogy torta formájú legyen, de nem tudom, kibírná-e, ha pl. marcipánnal borítanám. Vagy csokival vonjam be? (Az a gyanúm, hogy az le is olvadna)
Ti hogy csinálnátok? Előre is köszönöm a segítséget! :)
A torta forma az adott ha formába sütöd.
Én úgy csinálnám, hogy nem csak az alján és a tetején van leveles lap, hanem a krém közt is.
Olyan másfél centi krémre ismét lapot raknék, és úgy megint krém.
Csokiból inkább a fehér csokit tudnám hozzá elképzelni, kicsit hagyd hülni a csokit hogy ne legyen forró de még fojós és akkor nem fog a krémben kárt tenni.
A marcipán nem illik hozzá, inkább csokival vond be, nem tudom, miért olvadna le róla.
Ha kerek formában sütöd, akkor torta formájú lesz, ha túl sokat változtatsz, akkor már nem az az ize lesz. A csokibevonatra más szinü csokival irj valami rövid szöveget, az elég diszitésnek.
Piskótából krémest?
ÉÉééérdekes. Csak azt nem értem, hogy aki nem ért hozzá, miért szól hozzá.
A krémesnek speciális tésztája van, ami könnyen törik. Szerintem ne trükközz vele, a szüleid örülni fognak, ha HAGYOMÁNYOS módon kapják. Jó a négyszögletes alakú, és ha a valódi krémest szeretik, akkor ne rontsd el különféle mázakkal. Az eredeti recept szerint porcukrozni fogják a tetejét. A szüleid nem lesznek csalódottak, ha a kedvencüket készíted, de csokimáz vagy baromi édes marcipán nélkül, ami csak rontana rajta.
Ha ragaszkodsz a tortaformához és csokibevonathoz, meg a gyertyákhoz, akkor csinálj egy kisebb tortát (bármilyet) és mellé krémest. De szerintem elég lenne a krémes, és rá egy marcipán tábla, hogy boldog születésnapot. (Ezt cukrászdában tudod megvenni.) A kérmes kihült állapotban éles késsel viszonylag szépen szeletelhető, akkor megpróbálhatsz kör alakot vágni bele, de sok lesz a hulladék, és utána a "tortát" nem igazán jól lehet majd szeletelni cikkekre.
A másik meg a lap-krém-lap... borzasztó... a két krémréteg közti lap el fog ázni, nem lesz ropogós finom, pedig a krémesnek pont az a lényege. Meg az, hogy vastag krém, kevés tészta. Így meg lenne egy sok ázott tésztás valami, ami nyomokban krémest tartalmaz.
Én ezt nem értem. Ti még sosem ettetek/láttatok/csináltatok krémest?
Kedves 6. válaszoló!
Nem a többiek védelmére mondom, de többféle krémes létezik. Nézz utána ezeknek és megérted az előttem szólókat akik tanácsot próbáltak adni jó szándékkal. Amerikai krémes, rakott krémes, diplomata krémes. Piskótás, többlapos mindegyik. Hidd el rengetegen imádják ezeket, köztük én is.
A 6. válaszolónak igaza van, ha KRÉMEST emleget valaki, akkor a hagyományosra gondol nagy valószinüséggel. Ha valamilyen speciális variációt értett volna a kérdezö, akkor azt irta volna.
A középsö lap tényleg szétázna, szerintem a legegyszerübb, ha a krémes lapjait kerekre vágva süti meg a kérdezö és úgy állitja utána össze, mint a belinkelt nosalty receptben van.
Csokival be lehet vonni, de én nem tenném, a gyeryákat meg inkább valahogy máshogy oldanám meg, nem erre téve.
Házi krémesről volt szó... Nem amerikairól és nem diplomatáról, de mindegy.
Szerinted VALÓDI segítség az, ha valaki olyan dolgot ír, ami biztosan nem lesz jó vagy nem valósítható meg? Érdekes megközelítése a segítség fogalmának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!