Milyen kaját csinálnátok egy szülinapi bulira?
Van még 4 hónapom,de szeretném előre megálmodni mit kéne csinálnom a szülinapi bulimon :) Ebben kérném segítségeteket :) a tavalyin marhapöri volt ;)
Előre is köszönöm. L/ 18
Én hidegtálat csinánék, látványos szendvicseket, díszítve paprikakarikákkal, piros arany pöttyökkel, főtt tojás karikákkal ilyesmi.
Krumplisaláta lenne egy-két nagy tálban, abból mindenki kiszolgálhatná magát, plusz fasírt.
Gyümölcs, süti.
Na és a torta! :)
Én mindenképpen olyat csinálnék amik ha kihülnek akkor is finomak.
Leírom hogy az én 18-ik szülinapomon mi volt a menü:
fasírt
francia saláta
tészta saláta
sajtos pogácsa
Illetve pácoltam be szelet húsokat és este grilleztünk meg szalonnát sütöttünk.
Azért praktikusabbak a hidegen is ehető kaják, mert oké hogy egyszer leültünk együtt enni tortavágás elött délben, de mivel utána iszogatás volt, meg hát buli, ha valaki mgéhezett vagy csak falatozni akart ahoz hogy ne rugjon be, csak elvett az asztalról 12 szem fasítot vagy szedett egy kis salit, és nem kellet nekem állandóan ugrálni, hogy most a Jóskának szedjek és melegítsek, 20 perc múlva a Gizikének. :)
Jó bulizást és előre is Isten éltessen :)
én is a hidegtálas megoldást javaslom.sokkal több idő marad a beszélgetésekre, nem kell ugrálnod, mindenki vesz abból, amit szeret.
debreceni karaj, stefánia (tojással töltött fasírt)szeletelve, apró fasírtgolyók "felöltöztetve" egy szelet csem.uborka, egy kocka piros kaliforniai paprika, fogvájóval átszúrva.kiflikarikák különféle krémekkel megkenve, húskrém, májkrém, halkrém, tojáskrém, és persze hozzáillő diszítés. uborka, paprika, olajbogyó.
füstölt spotniból, főtt tojás szelettel egy karika citrommal is szép szendvicseket lehet csinálni.
rengeteg féle hideg saláta van, majonézes krumpli, ha előbb ecetes krumplisalátát készítesz, abból kiveszel és majonézbe forgatod, akkor egy menetben kétféle salátád lesz.francia saláta, párizsi saláta stb.
nagyon finom a káposzta-répa-hagyma, lesózva, majd kicsavarva majonézbve forgatva, fehér borssal megszórva.
van egy nagyon finom sonkás tojástekerecs receptem is, ami
nagyon látványos és finom, ha kéred majd leírom.
szép tálakat kell készíteni,salátalevélen, paradicsom,paprika, uborka díszítéssel, esetleg narancsszeletekkel.nem kell kilószáb, csak minden tálra pár karika, csík, és a látvány gyönyörű.
a svéd gombasaláta is egyszerű, és hideg húsok mellé tökéletes.
persze legyen édes és sós süti is, de gondolom ezt a főtt étel mellett is megcsinálnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!