Milyen ételeket csinálnátok pulykafelsőcombból?
Előző este sózd, borsozd, fokhagymával alaposan tűzdeld meg. Zománcozott tepsibe tégy zsírt, rakd bele a combokat, rakd körbe hasábba szelt burgonyával, és cikkekre vágott fehér-hagymával. Önts alá kb. másfél deci fehérbort, és alufóliával fedd le. Rakd a sütőbe, amikor már megpuhult, alufóliát szedd le, és süsd pirosra.
Persze a krumpli helyett készíthetsz mellé rizi-bizit is, különösen, ha van hozzá egy kis friss zöldborsó.
Pöri is jó belőle, úgy szoktam, hogy füstölt szalonnás alapon, és megcsinálom paprikásnak, tehát tejföllel besűrítem a végén. Galuskával. Fúú de király! Megvan félóra alatt.
De amúgy frissen sütve is jó, kis érméket lehet belőle vágni, kicsit kikloffolni, és mehet rá bármilyen bunda.
Pl ilyen tócsni tészta jellegű, tehát sűrű párizsi massza, reszelt burgonyával, só, bors, fokhagyma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!