Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket csinálnátok...

Milyen ételeket csinálnátok pulykafelsőcombból?

Figyelt kérdés
Tárkonyos raguleves lesz az első fogás. Rizst szeretnék adni a pulykafelsőcomb mellé, csak nem tom hogy mit csináljak belőle. A rizseshús nem tetszene a családnak, és az esetek 90%-ában megsütöm egyben a húst megfűszerezve, de nem hiszem hogy csak ez az egy lehetőség van.
2012. máj. 26. 21:46
 1/5 anonim válasza:
68%
Szeleteld fel , és egy éjszakára áztasd fokhagymás tejbe, majd rántsd ki! Isteni finom, pikáns ízt ad :)
2012. máj. 26. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Előző este sózd, borsozd, fokhagymával alaposan tűzdeld meg. Zománcozott tepsibe tégy zsírt, rakd bele a combokat, rakd körbe hasábba szelt burgonyával, és cikkekre vágott fehér-hagymával. Önts alá kb. másfél deci fehérbort, és alufóliával fedd le. Rakd a sütőbe, amikor már megpuhult, alufóliát szedd le, és süsd pirosra.


Persze a krumpli helyett készíthetsz mellé rizi-bizit is, különösen, ha van hozzá egy kis friss zöldborsó.

2012. máj. 26. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi pörit szoktunk belőle csinálni, rizzsel az nagyon finom :)
2012. máj. 26. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Pöri is jó belőle, úgy szoktam, hogy füstölt szalonnás alapon, és megcsinálom paprikásnak, tehát tejföllel besűrítem a végén. Galuskával. Fúú de király! Megvan félóra alatt.

De amúgy frissen sütve is jó, kis érméket lehet belőle vágni, kicsit kikloffolni, és mehet rá bármilyen bunda.

Pl ilyen tócsni tészta jellegű, tehát sűrű párizsi massza, reszelt burgonyával, só, bors, fokhagyma.

2012. máj. 27. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Készíthetsz belőle tokány jellegű ételt is, ez is szaftos, de mégsem pörkölt, és nem annyira szokványos. Vágj belőle csíkokat, borsozd meg. Amíg állni hagyod dinszteld meg a vöröshagymát, rá 1 duci gerezd fokhagyma apróra vágva, gyorsan ezután 2 evőkanál paradicsompüré, lepirítani, és erre dobni a húst, fátyolnyi liszttel megszórni, jól elkeverni, és felönteni vízzel, 2, 2 és fél dl. Kis lángon párolni, kb. 40-50 percig, előtte sózni, ez kimaradt, tehetsz rá konzerv csemege uborkát hosszában felszeletelve 2 db.-t, ezzel még pár percig párolni, ez a hentes tokány, De uborka nélkül is jó, akkor más savanyúság jöhet mellé, és akár rizs, akár főtt tészta is illik köretként hozzá.
2012. máj. 27. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!