Mit csináljak vele? Tegnap pörköltet adtam tésztával a cicámnak és lehet, hogy túl füszeres volt neki mert ma amikor reggel mentem megnézni mindenfele kihányta és azóta se evett csak gubbaszt egymagában.
szerintem megoldodik magátol :)
ha meg nem goo állatorvos.
De nem lehetbaja.
Szia,
Ha a hányás mellé hasmenés is társul, ha a macska bágyadt, kedvetlen és levert, szőre csapzott, görcsei vannak és a pupillája tág, azonnal vidd állatorvoshoz!
Az állatorvos az okok kiderítésére különböző vizsgálatokat (vérvizsgálat, röntgen, esetleg gyomortükrözés) fog végezni.
A beteg macska nagyfokú vízveszteség esetén, infúziót is kaphat.
Macskádnak gyomor és bélrendszeri problémái esetén kímélő étrendre van szüksége, de az állatorvos akár egy-két napi koplalást is előírhat.
Ha már ehet a macskád, akkor legjobb ételek erre az időszakra a sovány szárnyashúsok, a főtt tojás, a túró vagy a húsos bébiétel. Nagyon fontos a folyadék pótlása. A vizet, többször, kis mennyiségben adagold.
Gyakori hányás után némelyik macska elutasítja az ételt és az italt. Próbáld meg valami ízletes folyadékkal felkelteni az érdeklődését. Kiválóan alkalmas erre a célra például, a csirkehúsleves.
Ha a macska hányásos időszaka alatt többet iszik, többet is fog pisilni.
Fordíts még nagyobb gondot a macskaalom tisztántartására, hogy az így távozott bacik ne kerüljenek vissza cicád emésztőrendszerébe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!