Baconbe tekert csirkemájat hogyan készítsem el? Mivel ízesítsem, meddig süssem, szóval az egész menete? És milyen körettel tálaljam?
Pár recept sült májhoz!
Egyébként a májhoz alapból megy fűszerként a szerecsendió és a zúzott fokhagyma.
És még azt kell nagyon megjegyezni, hogy:
- mindig csak a tányérban sózod, különben mire készen leszel vele, bekeményedik az egész
- nagyon kell vigyázni, csak addig szabad főzni-sütni, amíg a közepéből még jön a véres lé (ha megszúrod villával). Ha tovább sütöd-főzöd, egyre keményebb lesz, a végén kapsz egy cipőtalp keménységű, ehetetlen valamit.
Régebben egy étteremben melóztam, gyakran csináltunk Baconba tekert csirkemájat. Hidegtálakra is jó de melegen vegyes sültes tálon is jól mutat. Rántott csirkecomb mellett rántott gombával de bármivel variálható. Köretként megfelel hozzá a rizs vagy burgonya vagy mindkettő egyszerre.
Az egész csirkemájat ha nagyobb kettévágjuk ha kisebb nem kell:) Meghintjük őrölt borssal, sózni nem kell mert a szalonna is sós. A májat két szelet baconba csavarjuk bele, amennyire tudjuk legyen szoros. Átbökjük egy fogpiszkálóval és egy kiolajozott tepsibe állitjuk. Forró sütöben 15-20 percet sütjük, hogy mikor készül el azt ugy is fogod érezni a konyhában terjengő illatokról.
Remélem tudtam segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!