Leírnátok hogyan készítitek a pizza tésztát?
800 gr liszt
200 gr búzadara
1 csapott evőkanál finom tengeri só
2 x 7 gr szárított élesztő
1 ek barnacukor
650 ml langyos víz
Futtasd fel az élesztőt a cukros, langyos vízben, keverd össze a liszttel, búzadarával, sóval és gyúrd 10 percen keresztül. Lisztezd be a tészta tetejét és szobahőmérsékleten pihentesd 15 percen keresztül. Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét 6 gombócra.
15 - 30 perccel sütés előtt kezdd csak nyújtani a tésztát, csak árt neki, ha sokáig hagyod állni. Kb. fél centi vastagra nyújtsd, pakold meg a feltétekkel, de ne vidd túlzásba, 250 fokra előmelegített sütőben, alul süsd, kb. 7 - 10 percig.
Én eszerint készítem, nekem ez vált be :)
Tutira nem csalódsz benne, ha kipróbálod :)
600g liszt
1 db tojás ,só
1dc tej amibe a 2 dkg élesztőt felfuttattunk
langyos víz,és olaj annyit,hogy ne ragadjon a tészta,és persze ne legyen kemény se.
fél kiló liszt
3 dl langyos víz
2 ek olaj
1 kk só
élesztő felfuttatva 0,5 dl tejben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!