Hogy kell vékony Pizza tésztát csinálni?
otthoni tepsiben elkészíthetőt, hogy csináljam meg a tésztát illetve mit rakjak a tésztába stb... ha tudtok egy oldal linkje is jó ahol elmagyarázzák.. segítsetek pls :/
a válaszokat előre is köszi :))
én sima kenyértésztával szoktam, amit a kenyérsütővel csináltatok meg és én csak kinyújtom:
4 dl víz
1/2 dl olaj
1/2 kg liszthez való szárazélesztő
60-65 dkg liszt
1 kiskanál só
Szia! én kaptam egy nagyon jó házipizza receptet, már egy éve csak ezt csinálom, jó szívvel ajánlom Neked is.
40 deka liszt,egy teáskanál só, fél csomag (kb 2,5 dkg)friss élesztő, amit felfuttatunk egy deci langyos tejben/vízben, egy evőkanál cukorral.
2-3 evőkanál olaj, és, ha még szükséges egy kis langyos víz.
a lisztbe keverjük a sót, a közepébe öntjük a szépen felfutott élesztőt, az olajat és kezdjük összekeverni.ha száraznak érezzük, egy két kanál langyosvizet teszünk hozzá. akkor jó, ha az edény falától elválik. jól megdagasztjuk és langyos helyen fél órát kelesztjük.
ez az adag egy nagy gáztepsire való, vagy két kisebbre.
én két kicsiben kb 32x20-asban sütöm.
amilyen tepsid van annak a méretére nyújtod. nekem a kis tepsiben egy kis pereme is lesz a tésztának, az a férjem kedvence:)megpakoljuk a feltéttel és
forró sütőbe tesszük és 20 percig nem szabad kinyitni a sütőt. általában ekkor már kész, de esetleg , aki ropogósabban szereti az alját hagyhatja még 10 percig.
én pizzakrém és kecsap keverékével kenem meg, aztán mehet rá bármi, ami otthon van. egy kis pizzafűszerkeverékkel is megszórom. tegnap füstölt tarjás-gombás-hagymás-sajtos volt.
de lehet fokhagymás tejfölösen is, minden ízlés és fantázia kérdése.
Próbáld ki, meg fogod kedvelni.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!