Zacskós Gyümölcsleves?
Én is amondó vagyok, hogy ha már megveszed a gyümölcsöt, akkor inkább csinálj egy gyümölcslevest, mert időben sem hosszabb, mint a zacskósat elkészíteni. (Kivéve ha a zacskósat melegíteni sem kell)
Egy egyszerű leves:
egy üveges meggybefőttet tegyél egy lábosba (a levével együtt!), belekockázol egy nagyobb vagy két kisebb almát. Tegyél bele annyi vizet, hogy összesen egy liter folyadék legyen, vagy picit több. Tegyél bele fahéjat (ha egész fahéjad van, akkor egy rudat, ha por, akkor egy kávéskanálnyit, vagy úgy érzésre) 5-6 db szegfűszeget, egy kevéske sót, egy karika citromot (héjával), vagy egy kis kanálka citromlevet. Az egészet forralt 3 percig, majd vedd le a tűzről.
Ha tejszínnel szereted, akkor a szobahőn levő tejszínbe tegyél egy kiskanálnyit a leves levéből, keverd egy habverővel egy láboskában, és fokozatosan adagold hozzá a forró levest, amikor már jó meleg az egész, akkor öntsd a levesbe a keveréket. És jó étvágyat hozzá!
Mi nem ehetünk tejszínt, ezért én vanília pudinggal szoktam sűríteni, úgy is nagyon finom.
Friss, esetleg befőttből készítem én is. főzőtejszínnel, vagy kevés pudingporral sűrítek.fűszerek, fahéj, szegfűszeg, citromszelet.
láttam már én is a zacskósat, de az szerintem egy krémleves lehet,amit végül is szaporíthatsz bármilyen gyömölccsel, frissel vagy konzervvel is.
Nekem főzés nélküli, hideg, nyári ízvilágú gyümölcsleves-receptem van.
Kell hozzá 1 liter 100%-os narancslé, egy vegyesgyümölcs-konzerv (még mindig jobb, mint a por), és 2 dl habtejszín. Ezeket csak össze kell önteni (a konzervnek a levét is!), majd jól behűteni... Meleg nyári napon abbahagyhatatlan. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!