Nagyon szeretem a zacskós leveseket, de sajnos laktóz tartalmúak. Tudtok olyat amelyik nem tartalmaz tejalapú összetevőket?
A fiam tejallergiás, úgyhogy mi sem eszünk zacskós levest, de gyors leveseket szoktam csinálni.
Felteszek kb. 1 liter vizet (ha nincs a fagyasztómban húsleves alaplé), abba Knorr leveskockát (a Maggi-k is tartalmaznak tejszármazékot, gondolom, tudod) és ételízesítőt (Az is tejmentes. Márkát nem tudok neked mondani, bioboltban vettem, mikor elfogyott a házi.). Ezzel megvan az "aranysárga lében zöldségnek látszó dolgok úszkálnak" alap. Aztán dobok bele egy kis tésztát vagy rizst. Kb. 20 perc alatt kész és meleg, ami ebben a hidegben nem árt, meg ha nincs az embernek módja/kedve nekiállni az igazi finom húslevest megfőzni.
Ha még van további 10 percem, akkor kockázok zöldségeket vagy nagylyukú reszelőn lereszelem, azokat párolom, erre dobom a kockát, rá a vizet/alaplét. Így is megvan fél óra alatt.
Előző vagyok
Úgy emlékszem, csak a leveskockáját használtam a Knorr-nak. Ja, meg a Bolognai alapot, az is tejmentes.
Nem tudom, nálatok milyen a melóhelyen, én termoszban vittem levest, és a mikróban melegítettem. Csak hogy legyen valami jó is egy végeláthatatlan értekezlet előtt!
Sok mindenre van megoldás.
Az ember nem tejevő, ez van.
Ha a tejcukorral van problémád, akkor létezik laktóz bontó enzim, ezt együtt kell fogyasztani a tejet tartalmazó étellel. Ha fehérjére reagálsz, akkor sajnos nem ismerek tejmentes levesport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!