Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi volt a legnagyobb konyhai...

Mi volt a legnagyobb konyhai baki amit elkövettetek?

Figyelt kérdés
Én lencselevest főztem. Csakhogy nem válogattam szét a lencsét, csak úgy megfőztem. Na volt abban a kavicstól kezdve a búzaszemig minden. :D
2013. febr. 4. 16:30
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
94%

Magozott meggy befötett nem néztem át . 2üvegböl csináltam meggy szószt a vendégeim meggy mag köpő versenyt rendeztek : Való színü ,hogy félre címkézték ..

Ciki volt..

2013. febr. 4. 17:07
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az viszi a pálmát, mikor a villanytűzhelyre kicseppent az olaj, meggyulladt és pici lángon égett.Én bepánikoltam és leöntöttem egy pohát vízzel...

Csodálatos egyméteres lángokkal égett utána :(

Lakótársam a májat robbantotta fel valahogy, már csak arra mentem ki, hogy ő visít, a fal pedig ég. Festettünk egy párszor a konyhában :)

Mikor tealevelekből főztem a teát, hagytam állni félórát. Utána fogtam a szűrőt és a lefolyó felett szépen átöntöttem a lefőzött teát a szűrőn át. Alá nem tettem másik edényt. Utána még pár másodpercig álltam az üres edénnyel és szűrővel a kezemben és csodálkoztam, hogy most mi van?

2013. febr. 4. 17:07
 13/42 anonim ***** válasza:
90%
Egyszer épp a munkatársamnak főztem kávét miközben beszélgettünk a konyhába.. Kiöntöttem a bögrébe a kávét, megkérdeztem mennyi cukrot kér bele, majd folytattuk a beszélgetést.. Nagyjából az ötödik kanál cukor után eszméltünk rá mindketten, hogy mit is csinálok.. Fel sem tűnt, hogy csak szórom és szórom bele a cukrot..:)
2013. febr. 4. 17:13
 14/42 anonim ***** válasza:
56%
Véletlenül bekeveredtem miközben nagyban zajlott a főzés... az lett végül, hogy kevergethettem a spenótot...
2013. febr. 4. 17:16
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Túrós-leveles sütibe a 3 kanál cukor helyett 3 kanál sót tettem.
2013. febr. 4. 17:16
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

Tortát sütöttem, családi nagy vendégségbe, időre kellett. Ebédre mentünk, és délelőtt csináltam a tölteléket. (Piskótát előző nap)

A mosogató medencébe tettem hideg vizes hűtőfürdőbe a csoki krémet, közben a tűzhelynél készítettem a meggykrémet.

Férjem a gyerekekkel volt, tízórait csinált nekik, közben odajött, és lazán belemosta a kezét a krémbe, azt hitte, mosogatni raktam bele úgyis az edényt...

2013. febr. 4. 17:24
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

12-es, nagyon jót nevettem a teáson, én is jártam így egyszer :))

Egy hasonló, hogy nokedlit főztem, van ilyen nagy, jópár literes szűrőm. A mosogató alján áztattam egy tepsit, meleg mosógatószeres amiben jól lesült a hús, a szűrőt meg fölé tettem. De kellett még víz a pörkölt alá, ezért kivettem, hogy odaférjek. Kint is hagytam, a nokedlit meg nagy lendülettel ráöntöttem az égett, mosószeres vízre... a biztonság kedvéért inkább főztem ki újat :)

Egy másik emlékezetes eset: szirupot főztem, életemben először. Egy viszonylag magas falú lábosba tettem, főzögettem, csak közben csöngettek, és kiszaladtam megnézni, ki az, mit akar. Rátettem a lábosra keresztben a kedvenc fakanalamat, és takarékra tettem a gázt. Csakhogy ez nem volt elég. Mire visszaértem, fél méteres lángokkal égett a lábos tetején hagyott fakanál, a cukor pedig leégett teljesen... jól meg is égettem magam, a kedvenc fakanalam meg elszenesedett...

Ez pedig múlt héten történt: kandírozott narancshéjat készítettem, a konyhai törölközővel fogtam a lábos szélét. Olyan furcsa égett szagot éreztem, el nem tudtam képzelni, mi az, hiszen a narancshéjnak jó illata főzés közben, és nem is égett oda. Aztán rájöttem: hozzáért a lánghoz a törölköző, nem gyulladt ki, csak elkezdett rajta egy lyuk perzselődni, jó kétujjnyi lett. Most hétvégén meg megégettem az ujjam, grillezett csirkecombokat csináltam, és a már említett lyukas törölközővel fogtam meg a tepsit. A grillezést 250-300 fokon szoktam csinálni, így nem volt épp hideg a tepsi... Az ujjam kikandikált a lyukon, amit cska akkor vettem észre, amikor már égette... nem sok kellett, hogy földhözvágjam az egészet, de kibírtam :) Már hólyagosodik...

2013. febr. 4. 17:30
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
Hát főzési bakit eddig megúsztam, de egy kínos esetem mégis volt. Két hölgy vendégem volt. Az étel olyan jellegű volt, amit előre el kellett készíteni. A melegítés mikróban történt volna, egyéb alkalmatosság éppen üzemen kívül volt. (Hogyan, miért mindegy.) De sehogyan nem akart melegedni. Ma sem tudom, mi lehet az oka, de amikor az egészet átraktam másik edénybe, már rendesen melegített.
2013. febr. 4. 17:31
 19/42 anonim válasza:
100%
Ket szelet husom volt otthon ,mert nem vasaroltam be aztan szepen befuszereztem beleraktam olajban sulni aztan mikor megkostoltam a hus mezedes volt ,mert juharszirupban foztem olaj helyett aztan jol ehen maradtam :D
2013. febr. 4. 17:35
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Felgyújtottam a komplett konyhát.
2013. febr. 4. 17:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!