Mi volt a legnagyobb konyhai baki amit elkövettetek?
Magozott meggy befötett nem néztem át . 2üvegböl csináltam meggy szószt a vendégeim meggy mag köpő versenyt rendeztek : Való színü ,hogy félre címkézték ..
Ciki volt..
Nálam az viszi a pálmát, mikor a villanytűzhelyre kicseppent az olaj, meggyulladt és pici lángon égett.Én bepánikoltam és leöntöttem egy pohát vízzel...
Csodálatos egyméteres lángokkal égett utána :(
Lakótársam a májat robbantotta fel valahogy, már csak arra mentem ki, hogy ő visít, a fal pedig ég. Festettünk egy párszor a konyhában :)
Mikor tealevelekből főztem a teát, hagytam állni félórát. Utána fogtam a szűrőt és a lefolyó felett szépen átöntöttem a lefőzött teát a szűrőn át. Alá nem tettem másik edényt. Utána még pár másodpercig álltam az üres edénnyel és szűrővel a kezemben és csodálkoztam, hogy most mi van?
Tortát sütöttem, családi nagy vendégségbe, időre kellett. Ebédre mentünk, és délelőtt csináltam a tölteléket. (Piskótát előző nap)
A mosogató medencébe tettem hideg vizes hűtőfürdőbe a csoki krémet, közben a tűzhelynél készítettem a meggykrémet.
Férjem a gyerekekkel volt, tízórait csinált nekik, közben odajött, és lazán belemosta a kezét a krémbe, azt hitte, mosogatni raktam bele úgyis az edényt...
12-es, nagyon jót nevettem a teáson, én is jártam így egyszer :))
Egy hasonló, hogy nokedlit főztem, van ilyen nagy, jópár literes szűrőm. A mosogató alján áztattam egy tepsit, meleg mosógatószeres amiben jól lesült a hús, a szűrőt meg fölé tettem. De kellett még víz a pörkölt alá, ezért kivettem, hogy odaférjek. Kint is hagytam, a nokedlit meg nagy lendülettel ráöntöttem az égett, mosószeres vízre... a biztonság kedvéért inkább főztem ki újat :)
Egy másik emlékezetes eset: szirupot főztem, életemben először. Egy viszonylag magas falú lábosba tettem, főzögettem, csak közben csöngettek, és kiszaladtam megnézni, ki az, mit akar. Rátettem a lábosra keresztben a kedvenc fakanalamat, és takarékra tettem a gázt. Csakhogy ez nem volt elég. Mire visszaértem, fél méteres lángokkal égett a lábos tetején hagyott fakanál, a cukor pedig leégett teljesen... jól meg is égettem magam, a kedvenc fakanalam meg elszenesedett...
Ez pedig múlt héten történt: kandírozott narancshéjat készítettem, a konyhai törölközővel fogtam a lábos szélét. Olyan furcsa égett szagot éreztem, el nem tudtam képzelni, mi az, hiszen a narancshéjnak jó illata főzés közben, és nem is égett oda. Aztán rájöttem: hozzáért a lánghoz a törölköző, nem gyulladt ki, csak elkezdett rajta egy lyuk perzselődni, jó kétujjnyi lett. Most hétvégén meg megégettem az ujjam, grillezett csirkecombokat csináltam, és a már említett lyukas törölközővel fogtam meg a tepsit. A grillezést 250-300 fokon szoktam csinálni, így nem volt épp hideg a tepsi... Az ujjam kikandikált a lyukon, amit cska akkor vettem észre, amikor már égette... nem sok kellett, hogy földhözvágjam az egészet, de kibírtam :) Már hólyagosodik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!