Tejbedarát főztem megboldogult lánykoromban még. Persze minden gyakorlat híján. Húgom szerette a jó rágós, száraz kajákat. Meg is dicsért." A világon senki nem tud olyan jó tejbegrízt főzni,min te. Képzeld egy tányérral ettem, és 17 csomót találtam benne, és volt köztük ekkora is! Összecsippentett hüvelyk és mutató ujjával mutatta, hogy mekkora.
2011. nov. 4. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
2/26 anonim válasza:
Az öcsémnek vendégei voltak, a jövendőbeli főnöke és munkatársai. Ő is csak ideiglenesen volt itthon,mielőtt az állomáshelyét elfoglalta volna.
Megbeszéltük,hogy a szendvicseket,sütiket én viszem be,én főzöm a kávét. A bort viszont ő szolgálja fel.
Volt egy porcelán vizes kancsónk. Abból öntöttem a kávéfőzőbe,és főztem meg a kávét. Bevittem a vendégeknek,de én nem ittam belőle. A vendégek találgatták,hogy milyen kávé lehetett,miért van különös íze. Utána derült ki,hogy az öcsém,hogy ne kelljen a demizsont emelgetnie,a kancsóba fehér bort öntött. Én pedig abból főztem a kávét.
2011. nov. 4. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
3/26 Antimod válasza:
Nagymamám csinált túróstésztát, de elrontotta a tésztát, és kétségbeesésében elásta az udvaron. Pár óra múlva (amikor persze már mindenki otthon volt) az összes tyúk azt huzigálta ki a földből, ráadásul körberagadt a csőrükön, kézzel kellett lefejteni róluk.
2011. nov. 4. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
4/26 anonim válasza:
Szüleim Bpestre költöztek, de hetente hazajártak. Apámnak próbáltam finom vasárnapi ebédet főzni. (23 éves voltam) A húslevesem olyan volt, mint a mosogatólé. A töltött káposzta akkor még nem volt igazán a "sajátom". Mi berántjuk a káposztát, de előtte elfelejtettem kiszedni a tölteléket, és a rántás rádagadt a gombócok tetejére. Szegény apám a csap alatt mosta le a sok szmötyit a gombócokról, de utána bátran megette, mert olyan "ügyes" voltam.
A másik művem a paradicsomleves volt. A konyha ablakán szúnyogháló volt, fontos, mert ezzel együtt élmény! Mi a p.levest rizzsel készítjük, de nem figyeltem meg, hogy anya mennyi rizst tesz bele. Legyen jó sűrű, így egy pohár helyett egy csésze rizst borítottam bele. Hát...megállt benne a kanál:(( Semmi baj, voltak kis japán csirkék az udvarban, majd ők megeszik felkiáltással kiborítottam az egészet az ablakon. Igen....elfelejtettem a szúnyoghálót. Olyan szépen csurgott le a párkányra a rengeteg paradicsomos rizs, hogy a rengetem tisztító munka mellett is "örök élmény" marad.
2011. nov. 4. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
5/26 anonim válasza:
Túrógombóccal akartam meglepni a családot, de túlfőztem. Apró darabokra szétfőtt. Leszűrtem és megcsináltam palacsintatölteléknek. Anyuék a mai napig nem tudják hogy az gombóc akart lenni. De volt olyan is hogy bográcsban főztük a halászlét , a tűzre akartam dobni egy kis fát,végül a levesben landolt. 10 percig főztem benne mire szólni mertem valakinek. A halászlé isteni lett :)
2011. nov. 4. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
6/26 anonim válasza:
Én még gyerek voltam, mikor egyedül voltam otthon csináltam tejbegrízt. Sosem láttam még, hogy anyukám hogy főzi, meg miből mennyi kell stb. Mikor a tej forrni kezdett, raktam bele grízt. De nagyon hígnak tűnt, még egy kicsit, megint kevertem egy kicsit, nagyon híg volt, még. Aztán egyszer csak az egész összeállt, és lett egy nagy betonkemény maszlag. Nem tudtam, hogy a gríz majd megdagad benne, és nem kell, hogy már az elején sűrű legyen :-((((( Most már tudok grízt főzni :-)))
2011. nov. 4. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
7/26 anonim válasza:
fiatalasszony koromban nekem is volt néhány baklövésem a konyhában...)egyszer föltettem a gázra a jénai tálat, és olvasztottam benne zsírt. a zsír már jó forró volt, amikor beleöntöttem egy zacskó fagyos borsót.Maga volt az ősrobbanás. a panelkonyha telis tele volt borsóval és borsónyi üvegdarabokkal.
2011. nov. 4. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
8/26 anonim válasza:
tényleg:) a jénai:) tarhonyát pirítottam benne, és felöntöttem vízzel. Dettó, mint előző kedves válaszoló.:))
2011. nov. 4. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
9/26 anonim válasza:
11:02 húúú ez a borból kávé most elgondolkodtatott. Lehet, hogy tök finom! szerintem kipróbálom egyszer unalmamban:))
2011. nov. 4. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
10/26 anonim válasza:
Amikor életemben először (kb 12 éves voltam) főztem pudingot, felgyújtottam a konyhai kesztyűt :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!