Gyakorlott háziasszonyok ti hogy készítitek?
Attól függ, milyen krémes sütire gondolsz?
Én ha csinálok valami krémes sütit, csak úgy fejből, akkor a krém: kb. fél liter tej, 4-5 kanál liszt, ízlés szerint porcukor (mondjuk 10 deka). A tejet felteszed egy lábosban melegedni, beleteszed a lisztet, folyamatosan kevergeted, amikor kezd sűrűsödni, beleteszed a cukrot. Nagyon jó, sűrű masszát fogsz kapni, ha kihűl, ugyanúgy megdermed mint pl. az Oetker pudingok :) Bele lehet persze főzni egy kis kókuszreszeléket is vagy vanília aromát/vaniliás cukrot is, vagy ha már levetted a gázról melegen keverj hozzá keserű kakaóport.
Ha pl. Dobostorta jellegű krémet akarsz, abba bizony egy csomó margarin is kell :/ (Ugyanúgy tejes trutymót főzöl a gázon, aztán ha már hűl, össze kell kavarni a szobahőmérsékletű margarinnal.)
Ha csak finom csokis krémre vágysz, olvassz egy fél tábla/tábla csokit gőz fölött és ha elolvadt ugyanúgy keverd hozzá az elsőnek írt lisztes masszához (értelemszerűen kevesebb porcukor kell a masszába, mert a csoki is édes).
Amikor már langyosra hűlt, mindegyik krémmel nagyon szépen lehet dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!