Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyakorlott háziasszonyok ti...

Gyakorlott háziasszonyok ti hogy készítitek?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek azokról a krémes sütikről,amelyek krémjébe zselatin kerül? Nehéz elkészíteni? Zselatin por vagy esetleg milyen más lehetőség ajánlatos elkészítésükre? Köszi

2013. jan. 3. 23:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen krémes sütire gondolsz?


Én ha csinálok valami krémes sütit, csak úgy fejből, akkor a krém: kb. fél liter tej, 4-5 kanál liszt, ízlés szerint porcukor (mondjuk 10 deka). A tejet felteszed egy lábosban melegedni, beleteszed a lisztet, folyamatosan kevergeted, amikor kezd sűrűsödni, beleteszed a cukrot. Nagyon jó, sűrű masszát fogsz kapni, ha kihűl, ugyanúgy megdermed mint pl. az Oetker pudingok :) Bele lehet persze főzni egy kis kókuszreszeléket is vagy vanília aromát/vaniliás cukrot is, vagy ha már levetted a gázról melegen keverj hozzá keserű kakaóport.


Ha pl. Dobostorta jellegű krémet akarsz, abba bizony egy csomó margarin is kell :/ (Ugyanúgy tejes trutymót főzöl a gázon, aztán ha már hűl, össze kell kavarni a szobahőmérsékletű margarinnal.)


Ha csak finom csokis krémre vágysz, olvassz egy fél tábla/tábla csokit gőz fölött és ha elolvadt ugyanúgy keverd hozzá az elsőnek írt lisztes masszához (értelemszerűen kevesebb porcukor kell a masszába, mert a csoki is édes).


Amikor már langyosra hűlt, mindegyik krémmel nagyon szépen lehet dolgozni.

2013. jan. 4. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ..nemsokára ki is próbálok egy ilyen sütit amelyiknek a krémjébe zselatin megy majd.Kéz és lábtörést nekem :D
2013. jan. 5. 00:15

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!