Sokféle korhelyleves receptet láttam, de mindegyik más és más. Ti hogyan készítitek?
Én így készítem, de a nyers füstölt-csülköt felkockázva felteszem főni a káposztával együtt.
Ha az megfőtt, utána már gyorsan kész, viszonylag egyszerű elkészíteni. Virslit, kolbászt, szalonna-féléket nem szoktam bele rakni, nekem elég a füstölt csülök is.
Füstölt szalonnát üvegesre pirítok, a szalonnát bennehagyva a zsírjában hagymát párolok, bele füstölt nyers hús, mikor mit kapok, többnyire oldalas, vagy nyúlja van benne, meg valami tarja vagy sonka, vagy csülök...
Kicsit megkapatom, pirospaprika, beleteszem az összevágott aprókáposztát, a levéből is öntök rá kicsit, attól függően, mennyire savanyú. Felengedem vízzel. Teszek bele törött borsot, babérlevelet, illetve ha kell, akkor sót. Vigyázva, mert a füstölt szalonna, füstölt hús, és a káposzta is sós. Karikázok bele füstölt kolbászt, és készre főzöm. Én nem szoktam sűríteni, kevés lével csinálom, és maga a pörköltalap megadja a szükséges sűrűséget. Mindenki magának tejfölözi.
De kíváncsian várom, mikor jelenik meg Doboszoli... kíváncsi vagyok nagyon az ő receptjére :)
Jelentem, itt vagyok.
Éhező embertársaimat láttam el különböző hurkákkal, meg ilyenekkel.(szóval ma, piacoztam)
Én is úgy készítem, mint a második kommentelő, annyi különbséggel, hogy nálam a f.kolbi kimarad, és a kiáztatott füstölt húst nem sütöm meg a hagymás alapon, csak főzöm. Pörkölve nekem túl "tömény".
Emiatt nagyon vékonyan szoktam tejfölösen habarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!