Sóágyon sült csirkét hogyan készítitek? Hogyan és mivel fűszerezitek, kell e még külön sózni a csirkét? Az egész csirkét be kell vonni sóval vagy elég csak a csirke alá tenni?
én 1 kiló sót leterítek a tepsi aljára ráfektetem a csirkét,aminek a bőrére egy nagyon kevés sót teszek. A csirke kilójának megfelelően sütöm,tehát ha másfél kilós csirke akkor másfél óráig. Először nagyobb lángon sütöm majd közepes/kisebb lángon. Semmi más fűszerezés nem kell rá,isteni ropogós bőre lesz,a csirke húsa viszont omlós-puha.
Kedvencem hozzá a dán krumplisaláta:
Krumplit felkockázom majd puhára főzöm és kihűtöm. Hozzákeverek majonézt,egy kis tejföl felét,2 csomó újhagymát,sót borsot és összekeverem. Ez nagyon illik hozzá,mindig ez a köret nálunk ha ezt a kaját csinálom:)
Ahogy a második írja.
Annyi különbséggel, hogy én nem szoktam megkenegetni a csirke tetejét még pluszban sóval. Lefedem alufóliával, így sülés közben úgyis átjárja a só íze az egész csirkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!