Hogy készititek a farncia salátát? Menyi zödségb kellene kb. egy 10 fős családnak? A vacsorához szeretném késziteni, sülthús mellé de lessz még sültkrumpli is!
1kg farancia saláta alap 3-4 alma , kb 20dkg csemege uborka.
A francia saláta alapot megfőzöd . Kihütöd majd a meghámozott és kockára vágott almát ,és apróra vágott uborkát összekevered . Majd az egész keveréket összekeverd a majonézel .
A majonézt izlés szerint izesitheted . só ,bors , citromlé
ahogy az első, de én a majonézt tejföllel, mustárral, citromlével, ha kell egy kis porcukorral is ízesítem.
ezután keverem össze a kihűtütt alappal, almával, csem. uborkával.
én csak 1 kilóból szoktam, ha köret is van mellé. eléggé kiadós így is.
volt amikor egy kis zselatinnal keverve őzgerinc formában hűtöttem le, és szeletelve tálaltam a hús és köret mellé.
Igen, 3-as, a tartár sokkal többet a franciasalátához, mint a majonéz magában.
Tehát: egyetértek.(ha számít valamit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!