Hogyan készítitek?
án bármilyen pörköltmaradékot ledarálok, kis tejföllel lazítom, ha még szükséges utánfűszerezem, bors, kia majoranna. ezekkel töltöm a palacsintákat,két végüget bedugom, és bepanírozva rántom ki. szoktam házi csirkemájas töltelékkel is tölteni.
Másik: én ha 8 tojásos piskótát sütök,- nekem 38x25-ös a tepsim úgy 5 centi magas- ebben feljön a peremig a piskóta. igaz egy kis sütőport is teszek bele.
Nagyon ritkán szoktunk célzottan hortobágyi palacsintához fogni, inkább csak a maradék pörkölt megmentése miatt készül.(bár sokszor szándékosan "sikerül" több pörköltet főzni..)
Az egyik variáció, ahogy előttem leírták, darált pöri, tejföl, stb.
A másiknál csak a húst darálom, némi tejföllel, a szaftját pedig szintén tejföllel kiforralva, mintegy szószként a töltött palacsintákra öntöm.
Mindenki szereti mindkét fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!