Ti hogy készítitek a nokedlit?
Évek óta főzök, de nokedlit még sose csináltam. 2 tojásból szeretném, ahhoz mennyi vizet tegyek? nokedli szaggatóm nincs.
milyen legyen az állaga?
Nokedli szaggató nélkül elég nehéz nokedlit készíteni. :)
Ütök egy tálba egy tojást, öntök hozzá vizet, kis sót, és lisztet. A masszát jól összedolgozom kanállal, és amikor kellően jó ragadós, "nyálkás" akkor kiszaggatom a szaggatón. Nem szoktam az arányokkal bajlódni.
szóval akkor jó ragadós kell, hogy legyen. el fogom találni.
arra gondoltam, hogy kanállal beleszaggatom a vizbe.
20 éve vagyok kb háziasszony, és nincs nokedliszaggatóm :)
Két tojáshoz én kb 2 evőkanál vizet adok, kb teáskanálnyi olajat, pici sót, felverem, és annyi lisztet adok hozzá, hogy lágy tésztát kapjak. Kb ahhoz hasonlítanám, amikor simára keverem a palacsintatészta alapját, mielőtt felengedem.
Mokkáskanállal szoktam szaggatni, csak előtte mártsd bele a forró vízbe, kb harmad-fél kanálnyi darabokat szaggatok.
Nem szükséges szaggató, elég ha a tálból kanállal tépegeted egyesével. Úgy a leggyorsabb, ha a forró vizes fazék peremére helyezed döntve a tál szélét, amiben a massza van, és onnan huzogatod le a kanállal...
Én úgy szoktam eldönteni, hogy szaggatón küldöm át, vagy kanalazom, hogy milyen lágyra sikerült. Ha túl lágy és ragacsos, és nem akarok már lisztet hozzátenni, akkor szaggatón megy.
Ha keményebb, amit nehezebb szaggatón átnyomkodni, akkor kanalazok.
Persze az ételtől is függ. Pörkölthöz szaggatósat szeretek enni, levesbe meg kanalazottat. Ez utóbbi ugyanis megfőve is keményebb, nehezebben ázik el szaftos ételben... Pláne ha egy kis búzadarát is teszek bele... (Az ilyet sárgaborsó levesbe szeretem...)
én borsólevesbe egész kemény tésztát szoktam gyúrni, és azt belecsipegetem a kezemmel.
köszi mindenkinek.
ja, és ki az a szerencsétlen, aki itt lepontozta az összes választ?
fölháboritó!
itt élitek ki a rejtett agresszivitásotokat?
aki nem ért egyet, irja le a véleményét, és ne szórakozzon itt, mint egy hülyegyerek.
Nekem ilyen van pár év óta, csak beleöntöm, fakanállal átkavarom a lyukakon. Azelőtt én is tálból kanállal szaggattam, de bizony nagyon elfáradt a karom mire készen lett. Ezzel a "szaggatás" kb. 3-4 perc.
Úgy tanultam, hogy a nokedli tésztát addig kell kavarni, míg a tészta teljesen síma lesz, minden kis lisztcsomó eltűnik belőle, és a tészta felső rétege elkezd kisímulni. Akkor már a kanálra sem ragad annyira. Tehát egy alaposan "kidolgozott" tészta legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!