Hogy készítitek a tojásos nokedlit?
A nokedli tésztába nagyon sokan tesznek vizet. Ha jó pergős, kemény nokedlit szeretnél, elég bele a tojás + a liszt. (Annyi tojás, hogy összeálljon a liszttel, nálam ált. 3 ek liszt 1 tojáshoz.)
A másik titok pedig: jól meg kell sütni, amikor ráteszed a kifőtt nokedlira a tojást. Legjobb, ha nem teflonos edényben sütöd elegendő zsiradékkal, akkkor lesz neki "alja". Jó, nem egy fogyókúrás kaja, de naon finom!!
Azért ragad neked össze,és azért olyan masszaszerű,mert túl puhára csinálod a tésztáját.
Én adatokat nem tudok mondani mert találomra csinálom:
Mondjuk háromnegyed kiló liszthez 3 tojást ütök rá.Besózom és annyi vizet öntök hogy keverés közben a tésztája ne legyen híg de "beton"kemény se. Olyan a tésztája mint amikor a lángos tésztáját csinálnám..jól kikeverem a lisztet..Ha ez megvan akkor forrásban lévő vízben szaggatom ki nokedli szaggatóval.Nem főzöm órákig..Ahogy a víz tetejére jönnek a nokedlik már szűröm is le....De nem egyszerre szűröm és szaggatom.
Úgy csinálom hogy van szűrő nagykanalam és mindig egy adagot szaggatok a vízbe. Ha víz felszínén vannak a nokedlik akkor a szűrőkanállal kiszedem,és mehet a következő nokedli szaggatás..
Amit kiszűrtem azt műanyag edénybe teszem,hideg vízzel öblítem,és belerakom abba a tálba amibe a végén az össze nokedli lesz.Ha kész az összes nokedli akkor a tálban egy kis olajjal csepegtettem,s összekeverem.Így nem ragadnak össze.
ma 13:37 vagyok..
Ledobott..A végére pedig a tojással jól összesütöm..Ettől lesz nagyon finom
ma 13:37 vagyok.
Én a kész nokedlire a nyers tojást dobom rá,és úgy sütöm össze jól..
Többféleképpen készítik.
Van aki kész rántottát kever a nokedlira, van aki keményre főtt(!) tojást aprít.
Nálam a befutó: a kiszedett tűzforró galuskát némi zsírral megöntözve, nyakon öntöm az elhabart, megsózott tojással, majd folyamatosan keverve addig sütöm, amíg a tojás kezd kocsonyásodni, "prüttyögőssé" válik. A zsír fontos!
Természetesen kizárólag fejes salátával, és kanállal fogyasztva. (a villának ehhez kicsi a "munkaszélessége".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!