Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy készítitek a nokedlit?

Ti hogy készítitek a nokedlit?

Figyelt kérdés

Évek óta főzök, de nokedlit még sose csináltam. 2 tojásból szeretném, ahhoz mennyi vizet tegyek? nokedli szaggatóm nincs.

milyen legyen az állaga?



2012. szept. 19. 09:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

Én úgy tanultam, hogy a nokedlit nem kell nagyon kidolgozni simára. tojás liszt, só és keverni amig sűrű, nem folyós állagú. kicsit pihentetem, aztán deszkán kiszaggatom lobogó sós vízbe. persze több lépésben, egyszerre nem megy, pl fél kiló lisztből.

ha feljön mind a tetejére , és mégegyszer alábukik, vagyis megfordul, akkor már szőrővel szedem is ki egy tál hidegvízbe.ebben átöblítem, és leszűröm. lecsöpögtetve

meleg zsíra szedem és jól átkeverem.

kellően rugalmas, nem ragadós, finom lesz.

a deszkán szaggatás a családom óhaja, másképp én is modernizálódnék egy szaggatóval:)

2012. szept. 19. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek!

most csináltam meg a tésztát, melegitem a vizet. kiváncsi vagyok milyen lesz. :)

2012. szept. 19. 12:40
 13/13 A kérdező kommentje:

na megcsináltam, finom lett, csak kicsit formátlan. :)

kiskanállal szaggattam bele, úgyhogy kicsit nagyobbak lettek.

2012. szept. 19. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!