Ti hogy készítitek a nokedlit?
Évek óta főzök, de nokedlit még sose csináltam. 2 tojásból szeretném, ahhoz mennyi vizet tegyek? nokedli szaggatóm nincs.
milyen legyen az állaga?
Én úgy tanultam, hogy a nokedlit nem kell nagyon kidolgozni simára. tojás liszt, só és keverni amig sűrű, nem folyós állagú. kicsit pihentetem, aztán deszkán kiszaggatom lobogó sós vízbe. persze több lépésben, egyszerre nem megy, pl fél kiló lisztből.
ha feljön mind a tetejére , és mégegyszer alábukik, vagyis megfordul, akkor már szőrővel szedem is ki egy tál hidegvízbe.ebben átöblítem, és leszűröm. lecsöpögtetve
meleg zsíra szedem és jól átkeverem.
kellően rugalmas, nem ragadós, finom lesz.
a deszkán szaggatás a családom óhaja, másképp én is modernizálódnék egy szaggatóval:)
köszönöm mindenkinek!
most csináltam meg a tésztát, melegitem a vizet. kiváncsi vagyok milyen lesz. :)
na megcsináltam, finom lett, csak kicsit formátlan. :)
kiskanállal szaggattam bele, úgyhogy kicsit nagyobbak lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!