Hogyan készítitek a sasliknyársat?
Most magát a nyársat kérdezed, amit egyébként vagy veszel készen ilyen krómozott acél akármi anyagból,
vagy azt kérdezed, hogyan, mikből, milyen sorrendben rakjuk össze a sütnivalókat?
Eredetileg a hegyi-pásztorok elsősorban birkahúst használtak, kéznél volt.
Én sertés-combot pácoltam előző este kb. 5x5-ös kockákra vágva mustár+olaj, babérlevél, bors keverékébe altattam egy éjszakára.
Majd legelőször füstölt szalonnát tűzöl a nyársra, az legyen legfelül, a kisülő zsírja majd csorog rá a többi alkotórészre. Alá tűzheted a vöröshagymát, majd a husit, és zsírfogónak félbe-vágott pucolt krumplit.
Ezeket a feldíszített nyársakat vagy beleállítod a tűzbe, vagy mint a tábortűznél, körbeülitek vele, és mindenki forgatja a tűz fölött a magáét.
Kenyeret és vörösbort ne feledd hozzá!!!
Ez jó!!!! :)))
Nem tudom, miért gondolkodtam a tábortűzben!! :)))
A sütő se rossz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!