Hogyan készítitek a ludaskását?
A liba aprólékot hideg vízbe felteszem főni rakok bele bors, babérlevél, fokhagyma .
A zöldségeket megpárolom: sárgarépa, fehér répa , borsó , gomba . Amikor a liba hús megpuhult akkor hozzáadom a zöldségeket . Majd kacsa vagy liba zsiron rizst piritok és hozzá adom a leveshez . Ügyelve arra ,hogy a rizs mennyi folyadékot vesz fel : Majd elfőzöm a folyadékot a rizsröl.. Amikor a rizs minden folyadékot felvett akkor kész...
Én is dinsztelhagymás zsíron teszem fel a húst és párolom sóval kis borssal puhára.
a zöldségeket(srépa, fehérrépa, kis darab zeller, a végén egy kis zöldborsó, de nem sok ) is zsíron párolom. a rizst külön főzöm meg jó szaftosra - ez esetben nem pergősre - és hozzáadom a húshoz a zöldségekkel együtt.együtt még összefőzöm egy rövid ideig, ha kell húslevessel (húslével )még kipótolom , hogy véletlenül se legyen száraz.
ha kell még borsozom, frissenvágott petrezselyemmel is megszórom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!