Mézeskalácsot hogy puhítsam meg?
Egy elvileg rögtön puha mézeskalácsot sütöttem 3 napja.
Rögtön puha is volt,omlós,isteni finom.Kb fél órán át. Aztán olyan kőkemény lett,hogy a csillagokat önvédelemre is használhatom...
Most dobozban vannak.
Vegyem ki őket,hátha beszivja a párát? (délután mosni fogok,rengeteg pára lesz)
Vagy ütvefúróval fúrjak rá lyukat és aggassam a fára?
Jó ötlet, hogy párás helyre teszed, csak akkor legyentényleg nagyon párás a hely!!
Vagy a másik lehetőség, hogy a dobozban hagyod és teszel mellé pár szelet almát és lezárod. Attól nekem a nagyon kemény mézeskalács is megpuhult!
az alma jó ötlet, egy nagyobb dobozba vagy tálcára is is teheted, ráhúzva neylonzacskót.az alma savas gázt termel, ami majd szépen visszapuhítja a mézest.
én úgy szoktam karácsonyfadísznek készítni, hogy egy nagyobb un. zsákvarrótűvel kilyukasztom.ebbe fűzök zöld színű gyöngyfonalat, amit megcsomózok. felakasztva a karácsonyfára a fonal nem is látszik, így nekem jobban tetszik, mint fehér fonallal.
Tejbe azért nem áztatnám.
Mivel elég sok készült,egy része mellé alma kerül,többit rárakom a vizes ruhákra (elég nagy pára=ablakon is folyik)
sajnos ez olyan kemény,hogy tűvel maximum eltörni tudtam.
A legvékonyabb fúrószárral próbáld meg átfúrni.
Azzal menni fog és nem fog eltörni a mézeskalács.
Szépen át tudsz rajta fűzni.
Ha valamennyit puhul, átmegy rajta a tű. másik megoldás, bár egy kis bátorság is kell hozzá, de nem túl nagy dolog. a nagy tűt, vagy kemény drótot, egy fogóval fogod, és a legkisebb lángon a gázrózsán izzítod. ez még a "jégszíven" is áthatol, nemcsak a mézeskalácson.utána fűzheted a cérnát.
Sok sikert és boldog karácsonyt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!