Mézeskalácsot szeretnék cukormázzal díszíteni, mit csináljak, hogy ne törjön annyira a cukormáz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem tudom mi lehetett a baj.
Én így csinálom
20 dkg porcukor
1 tojás fehérje
3 csepp citromlé
Felverem a tojás fehérjét, kanalanként hozzáadom a cukrot, miközben tovább verem. Végül a citromlét is beleteszem és még kicsit tovább keverem a habverővel.
Nekem ez mindig beválik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Akkor gondolom neked nem szokott törni. Talán az lehetett a baj,hogy túl kemény lett a hab, mondjuk túl sok porcukrot használtam, mert én nem habverővel csináltam hanem csek simán összekevertem a fehérjét a porcukorral és az volt a furcsa,hogy kétszer megkevertem és azonnal kemény hab lett. Utána csak kb. 20 percem volt,hogy normálisan rányomjam a mézeskalácsra mert utána már annyira megkeményedett,hogy nem lehetett vele dolgozni...
Egyébként te rendes citromot szoktál használni, vagy citromlevet? és csak 3x cseppentesz belőle?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!