170 Ft-ot megér a leveles tészta? Vagy olcsóbb ha magam csinálom?
Lehet, hogy 2 malomban őrlünk?
Leveles = hájas-tészta, amiről beszéltem, és a Horvát Ilona-féle szakácskönyvből a linket felraktam.
Közönséges száraztésztának nevezzük mifelénk, amit az üzletben vásárolunk a túrós-, sajtos-, szószos, egyéb tészták készítéséhez, ill. levesbetétnek.
Ti most melyikről beszéltek?
Akkor jó, mert én is a hájas-tésztáról beszéltem.
A Horváth Ilona-féle link is a hájas tészta készítés menetét írja le.
Ne ilyedj meg, sokkal bővebben írja, mint amennyi macera van vele, de azért az időt rá kell szánni, ha nekiállsz.
A száraztészta (Gyermely és hasonlók) egész jó minőségben kapható üzletben, no meg az sűrűbben kell, minthogy az ember valóban nekiálljon minden alkalommal tésztát gyúrni.
Ha nincs a családban, rokonságban disznóölés, akkor kicsi az esélye, hogy bárhol is hozzájutsz valódi sertéshájhoz. Amennyiben hozzájutsz, akkor pedig rá kell szánnod egy egész napot, ha ilyesmit akarsz készíteni.
Ettől kezdve szinte egyértelmű a válasz, ahol találsz, vedd meg! :)))
A leveles tészta sertés hájból, nem egy macerás, mert ha hájból készítjük, el nem lehet rontani, olyan össze csapva is szépen levelest lehet belőle sütni.
De a vajjal készültből nehezebb, annál meg kell mindig azt a bizonyos időt várni egy- egy nyújtás között mert az akkor meg makacsolja magát és nem lesz belőle leveles!!! (hájból soha nem várok vele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!