Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 170 Ft-ot megér a leveles...

170 Ft-ot megér a leveles tészta? Vagy olcsóbb ha magam csinálom?

Figyelt kérdés
2012. nov. 9. 22:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
38%
Ki tudod azt te számolni, nem ördöngösség. Abból látni fogod, megéri-e neked.
2012. nov. 9. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
29%

Az idő a legdrágább! Vannak jó tészták, Ilyen a gyermelyi is.

Nem éri meg vesződni vele. Rengeteg munka és idő.

2012. nov. 9. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
17%
Cba-ba van levesteszta. Eperlevel és cérnametelt. Átlátszó csomagolas, piros tyuklabnyomok vannak rajta. 229 ft kb, nagyon finom és laktato. Mi csak azt vesszük. Házilag olyat nem tudsz csinálni max csipetkét. Csipetke hamar megvan házilag és az is isteni.
2012. nov. 9. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
21%
Valamivel olcsóbban jön ki ha te készíted el . De mi egyedül a halászlé tésztát csináljuk mert az sokkal finomabb a boltiaknál . De ezen kívül minden más tésztát boltban veszünk .
2012. nov. 9. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
80%
Én értettem félre? Nem levestésztát, hanem leveles tésztát kérdezett. Szerintem az megéri. Ha te állsz neki, már egy kocka margarin is többe kerül, mint 170 Ft. Plusz a meló vele...
2012. nov. 9. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg igazad van . Én is félre értettem . Leveles tésztát olcsóbb megvenni .
2012. nov. 9. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
67%
Nem olcsóbb a saját készítésű, de nem merek belegondolni, hogy a 170(?!) forintos miből készülhet... Több, mint gyanús.
2012. nov. 9. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 doboszoli ***** válasza:

Egyszeri alkalomra, ha megkívánod, szerintem vedd meg.

Ám, ha szeretitek, érdemesebb készíteni.

Szomszédasszonyommal szoktunk kooperálni, (nem félreérteni!), én adom bele a disznó hájat, ő elkészíti, és osztozunk.

A pontos technológiát nem ismerem, de meg tudom kérdezni.

Kiadagolja fél kilós "téglákba" a kész tésztát, megy a fagyasztóba.

Édesen, sósan, töltve, ahogy tetszik készíthető.

2012. nov. 10. 05:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
52%

[link]


Ez a Horváth Ilona szakácskönyvből a leveles (vajas) tészta készítés menete. Igaz, hogy ő vajjal írja, aki tudja (mint pl. Doboszoliék) ugyanígy tudják készíteni sertés-hájból is. A menete ugyanez, nem könnyű, és eléggé időigényes, de valóban "félkész" állapotban mehet be a fagyóba.

2012. nov. 10. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
41%

Én emlékszem, hogy anyám egész nap gyúrt, vágott. aztán szárított. majd tördelte a tésztát Mármint a levelest.

Napokig kint volt az asztalon, hogy jól megszáradjon. Aztán papírzacskóba csomagolta és betette a kamrába. Amikor meg kellett, elővette, és szitkozódott, hogy már megint megrágta az egér. Aztán rászokott a gyermelyi tésztára. és akkor veszi, ha szüksége van rá, vagy havonta

egy két fajtát. Kis tételben nem éri meg nekilátni. Nagy tételbe pedig az készítsen, akinek gyorsan fogy, és van helye megfelelően tárolni.

2012. nov. 10. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!