170 Ft-ot megér a leveles tészta? Vagy olcsóbb ha magam csinálom?
Az idő a legdrágább! Vannak jó tészták, Ilyen a gyermelyi is.
Nem éri meg vesződni vele. Rengeteg munka és idő.
Egyszeri alkalomra, ha megkívánod, szerintem vedd meg.
Ám, ha szeretitek, érdemesebb készíteni.
Szomszédasszonyommal szoktunk kooperálni, (nem félreérteni!), én adom bele a disznó hájat, ő elkészíti, és osztozunk.
A pontos technológiát nem ismerem, de meg tudom kérdezni.
Kiadagolja fél kilós "téglákba" a kész tésztát, megy a fagyasztóba.
Édesen, sósan, töltve, ahogy tetszik készíthető.
Ez a Horváth Ilona szakácskönyvből a leveles (vajas) tészta készítés menete. Igaz, hogy ő vajjal írja, aki tudja (mint pl. Doboszoliék) ugyanígy tudják készíteni sertés-hájból is. A menete ugyanez, nem könnyű, és eléggé időigényes, de valóban "félkész" állapotban mehet be a fagyóba.
Én emlékszem, hogy anyám egész nap gyúrt, vágott. aztán szárított. majd tördelte a tésztát Mármint a levelest.
Napokig kint volt az asztalon, hogy jól megszáradjon. Aztán papírzacskóba csomagolta és betette a kamrába. Amikor meg kellett, elővette, és szitkozódott, hogy már megint megrágta az egér. Aztán rászokott a gyermelyi tésztára. és akkor veszi, ha szüksége van rá, vagy havonta
egy két fajtát. Kis tételben nem éri meg nekilátni. Nagy tételbe pedig az készítsen, akinek gyorsan fogy, és van helye megfelelően tárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!