Krumplis tészta. Meg kell várnom míg az összes víz le fő a krumpliról?
Ki mondta ezt neked?
Ha a krumpli megfőtt, szűrd le, majd törd (turmixold) össze. Apróra vágott hagymát dinsztelj meg, az összetört krumplit kavard bele, sóval, őrölt borssal ízesísd. (Van aki törtpaprikát is szór rá, én nem szoktam!)
Amikor a másik fazékban a tésztád is megfőtt, azt is leszűröd, beleforgatod az előbbiek szerint elkészített krumpliba. Jó étvágyat!
(Van aki a tésztát csak annyi vízben teszi fel, hogy nem igazán főzi, hagyja hogy födő alatt megdagadjon, átpuhuljon, akkor ott nincs mit leszűrni. Lehet, hogy ilyen receptet olvastál. Én a krumplit is és a tésztát is bő lében főzöm és leszűröm.)
Nem. Bő, sós vízben főzd puhára és szedheted is ki.
Én is úgy szoktam elkészíteni, ahogy az előző válaszoló, dinsztelt hagymával, borssal, paprika nélkül.
Az elsőnek igaza van! :-)
Ha lefő a krumpliról az összes víz, akkor odaég...
A tésztát meg ne áztasd, hanem kb fogkeményre főzd, és szűrd le! Ha agyonfőtt vagy agyonázott, akkor egy massza lesz a tészta krumplival, és szétkenődik a tészta benne, ez nem túl guszta.
Én is paprikáskrumplit készítek, annyika vízzel, amennyi éppen ellepi. ha már fakanállal szét tudom törni, kész is, csak villával töröm össze. rá a kifőtt tészta, összekeverem, borsozom. persze kevés pirospaprikát teszek bele, nem annyit, mint a paparikáskrumpliba. csak rózsaszínes legyen.
szóval nem kell annyi víz rá, hogy várni kelljen míg elfővi.
Mint annyi mást, ezt is sokan sokféleképpen csináljuk,
és ez jól is van így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!