Finom, bevált tejszínes, gombás tészta recept?
egy közepes hagymát finomra végsz, zsiradékon megdinszteled. egy csepp vízzel, kis sóval főzd el a hagymát fedő alatt, nehogy darabos maradon. ha zsírjára visszasült tegyél rá mondjuk fél kiló szeletelt gombát, amit szintén sózz meg finoman azonnal. fedő alatt párold puhára. ha puha és már nincs víz alatta, szórd meg 2 fakanál liszttel, és egy kis hideg vízzel keverd át, hogy mindenhol szószos legyen.ezután adjál hozzá 4 deci főzőtejszínt, és szép lassan forrald össze.bors, ízlés szerint.
közben megfőzöd a tésztát előírás szerint, leszűrve meleg zsiradékra (olaj, vaj, zsír ) szeded.
a forró gombaszósszal tálalhatod is.
ha egy kis füstölt szalonnával kezded a gombát, még finomabb lesz.
Kevés olajon vörös és fokhagymát piritasz majd ráteszed a petrezselymet erre a gombát ,jól lepiritod a gombát Hagyd ,hogy kevés levet engedjen a gomba 30 % -os főzö tejszinbe kevés keményitőt elkeversz .ráöntöd a gombára és összeforralod . Ha nagyon sürü lenne a szósz a tészta vízböl tehetsz hozzá : A kifött tésztát melegen hozzá kevered .
Minél több féle gombábol csinálod annál finomabb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!