Tyúk hús leveshez a cérnametélten kivül milyen tészta illik?
szia!
A mi környékünkön (Sz-Sz-B megye) a csigatészta a belevaló. Sokkal gyakrabban, mint a cérnametélt.
Szerintem mehet még bele eperlevél, szarvacska, kis kagyló, kiskocka, pödrött csiga.
Nem emlékeztem a neveikre, innen lestem:
De lehet, hogy más cégek máshogy hívják.
Eperlevél, csigatészta.
Mi cérnametéltet marhahúsleveshez használunk.
Ez szerintem nem "illik" kérdés. Kis hazánkon belül is, tájanként más és más szokások jellemzőek, az ott élők nyilván azt szeretik , azt tartjáklevesbe illőnek.
Az eddig felsoroltakat szinte kivétel nélkül nyugodtan belefőzheti mindenki "illemtudóan" a levesébe:)
Az én drága nagyim, mások számára szerintem szentségtörést követett el néha a kedvünkért,mert imádtuk húslevesbe is a reszelt tésztát.(más levesbe is, pl borsó, csipetke helyett )
szép sárga házi tojásból nagyon kemény tésztát gyúrt,és a reszelő nagylukán lereszelte. kivett a húslevesből és abban főzte meg.
olyan hernyószerű , de nagyon finom, néha én is szoktam, ha van kedvem gyúrni.
# Dunántúl #
Egyszer próbáld meg 9-es!
A leszűrt húslevesből valamennyit átraksz egy külön kisebb fazékba, és a megkavart grízgaluskát abba szaggatod és abban a húslében főzöd meg. Annyit megér, hogy egyszer kipróbáld. Én nagyon szeretem így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!