Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tyúk hús leveshez a cérnametél...

Tyúk hús leveshez a cérnametélten kivül milyen tészta illik?

Figyelt kérdés
2012. okt. 29. 08:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

szia!


A mi környékünkön (Sz-Sz-B megye) a csigatészta a belevaló. Sokkal gyakrabban, mint a cérnametélt.

2012. okt. 29. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Csongrád megye: mi mindkettőt használjuk, vagy cérnametélt, vagy csiga tészta. Szoktuk még a grízgaluskát is készíteni.
2012. okt. 29. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem mehet még bele eperlevél, szarvacska, kis kagyló, kiskocka, pödrött csiga.


Nem emlékeztem a neveikre, innen lestem:

[link]

De lehet, hogy más cégek máshogy hívják.

2012. okt. 29. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Grízgaluska, nálunk most az nagyon megy.
2012. okt. 29. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Eperlevél, csigatészta.

Mi cérnametéltet marhahúsleveshez használunk.

2012. okt. 29. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Grízgaluskával a legfinomabb. :)
2012. okt. 29. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Felénk csigatészta,vagy más néven lúdgége, de a tyúk májából készített májgaluska is igen közkedvelt, legalábbis mi nagyon szeretjük.
2012. okt. 29. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez szerintem nem "illik" kérdés. Kis hazánkon belül is, tájanként más és más szokások jellemzőek, az ott élők nyilván azt szeretik , azt tartjáklevesbe illőnek.

Az eddig felsoroltakat szinte kivétel nélkül nyugodtan belefőzheti mindenki "illemtudóan" a levesébe:)

Az én drága nagyim, mások számára szerintem szentségtörést követett el néha a kedvünkért,mert imádtuk húslevesbe is a reszelt tésztát.(más levesbe is, pl borsó, csipetke helyett )

szép sárga házi tojásból nagyon kemény tésztát gyúrt,és a reszelő nagylukán lereszelte. kivett a húslevesből és abban főzte meg.

olyan hernyószerű , de nagyon finom, néha én is szoktam, ha van kedvem gyúrni.

# Dunántúl #

2012. okt. 29. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez nem illem kérdése. A családban inkább a csigatésztát tesszük a levesbe, vagy eperlevelet. Ritkán metéltet. Grizgaluska szinte soha nem kerül a levesbe
2012. okt. 29. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Egyszer próbáld meg 9-es!

A leszűrt húslevesből valamennyit átraksz egy külön kisebb fazékba, és a megkavart grízgaluskát abba szaggatod és abban a húslében főzöd meg. Annyit megér, hogy egyszer kipróbáld. Én nagyon szeretem így is.

2012. okt. 29. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!