Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kedves Háziasszonyok! Vendégek...

Kedves Háziasszonyok! Vendégek érkeznek hozzám. Mit főzzek, süssek, amivel leveszem őket a lábukról? Ti mit készítetek ilyenkor ami nagyon bejön és amivel nem lehet hibázni? Nehézségi fokozat nem számít, recepteket várok mindenkitől!

Figyelt kérdés
Nagyon köszönöm a segítséget!
2009. aug. 8. 19:39
 1/6 anonim ***** válasza:
69%

Szia.

Én "még csak" 16 éves vagyok, de imádok főzni. Igaz, annyira még nem vágom a praktikákat, megilyenek, úgyhogy receptet nem bírok írni, ha nem haragudsz meg :( Nálunk ha közeli rokonok, vagy akár csak rég látott ismerősök utaznak, anya mindíg valami "tartalmasabb" ebéddel áll elő. Tehát hogyha főzöl gulyáslevest, ami elég nehéz, akkor vigyázz, hogy másodiknak ne készíts még egy nagy adag zsíros marha pörköltet nokedlivel.[Csak példaképp írtam] Ha gondoltál te is a Gulyásra, akkor szerintem ahhoz nagyon illik a túrós palacsinta. Vagy lekváros fánk. De egész nyugodtan csinálhatsz mondjuk egy finom zöldborsó levest, utánna jöhet egy kis sült krumpli, sajtos hússal, ez mellé illik például a csoki torta desszertnek :) Bocsi hogy recepteket nem bírok írni :s Szerintem a Fanta szelet,(üditős szelet) is nagyon finom, főleg így nyáron. Mi nem rég voltunk egyik rokonunknál vendégségben. Ő disznóhúsból csinált Gulyás levest. Utánna pedig volt vagy 4 nagy tálca, amiből válogathattunk. Tortától kezdve, pogácsáig, rétesek, palacsinták, minden volt. Bár gondolom, hozzád nem 25en érkeznek, de inkább több legyen mindenből mint kevesebb :)) Csinálhatsz Raffaellót, vagy kókuszgolyót is, hidegen ilyenkor tökre finom. Vagy pudingos sütemények. Húsokat is bírod variállni, rántott hús, sült hús, bundás hús, sajtos hús, mustáros hús - főtt hús, sült hús, roston sült hús. Köreteknek való s van elég. Rizs, krumpli, tészta, salátá,k, majonézes krumpli, majonézes kukorica, Francia saláta, Krumplinak számos variácója elkészíthető. Például, hercegnő burgonya, krumpli püré, sült krumpli, töltött krumpli. A rizs is. Kukoricás rizs, zöldséges rizsek, rizibizi. Desszertnek a somlói is kitünő! Írok pár olyat, amit együtt elbírnák képzelni, egy menüben.

- Gulyásleves, Lekváros palacsinta

- Paradicsomleves, Rántott hús, sült krumplival, Somlói

- Borsóleves, Sült csirkemell kukoricás rizzsel, Puding

- Rizseshús savanyúval, Utánna tejbegríz igazi csokival;)

- Bolognaispagetti,Desszertnek eprespuding, tejszínhabbal

- Töltött káposzta, ez mellé szerintem lightosan illik egy kis borocska, és valami sós rágcsa, Sajtos pogácsa talán :))

2009. aug. 8. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha szeretik a magyxaros ízeket,nálunk mindig beválik.

Betyárfalat.

Disznúhúst kis szeletekre vágok.Úgy teszm fel,mint a pörköltet,sóz,bors,szerecsendió,oregánó,pici tárkony a fűszer.Amikor már félpuha a hús,ketchapot öntök hozzá és készre főzöm.Jó sűrű szósz kell legyen alatta.

Virslit félbe vágok,keresztbe bevagdalom,és olajban kisütöm.Szép karikák lesznek.

Krumplipuffancsot sütök hozzá.Törtkrumli,1-2 tojá,só és annyi liszt,hogy az olajba szaggatva ne essen szét.

Uborka vagy káposztasalátát adok hozzá.

Desszertnek nyáron gyümölcstortát,vagy Női szeszélyt,de nem lekvárral,hanem málnával,meggyel,őszibarackkal.

2009. aug. 8. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm hogy írtatok. Várnám még a további ötleteket, a vendégség 2 hét múlva lesz.
2009. aug. 8. 20:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Füstöltsajtos csirkemell


A csirkemellfilét felcsíkoztam, fehérborssal fűszereztem és készre sütöttem. Közben a tejszínt összekevertem a reszelt füstöltsajttal és az apróra vágott pirított szalonnával. Ezt ráöntöttem a csirkemellcsíkokra és összeforraltam addig míg a sajt nem olvadt fel a tejszínben.


A füstöltsajt és a szalonna miatt tényleg nem kell sózni a húst!


Nagyon finom pikáns!


Sertéskaraj sajtzsebekkel / vadrózsa



Egy egész karajt be kell vagdosni 1 cm-enként. Bepácolni magyaros fűszerkeverék, pirospaprika, olaj, vegeta, só, bors keverékkel egy éjszakára. Másnap a hézagokba vastagabbra szelt sajtot és szalonnát tenni. Lehet fokhagymával és hagymával ízesíteni. Átkötözöm spárgával vagy hústűvel kicsit összetűzködve és húsleves kockával, vízzel felöntve, lefedve fóliával, megy a sütőbe. A végén kicsit pirítom. Amikor kihül, ferdén szeletelem. A maradék hidegen is nagyon finom.



Lasagne Bolognese


A világszerte oly sokféleképpen egyszerűsített változatok alapja a bolognai. Négy eleme van: tészta, húsragu, besamel, parmezán. A lasagne akkor jó, ha nem csúszik szét a tányéron, mégis szaftos és lágy.


Hozzávalók : 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 nagyobb sárgarépa, petrezselyemzöld, 2 kanál olaj, 80 dkg darált marhahús, 2 kanál paradicsompüré, fél kiló friss paradicsom, só, bors, szárított bazsalikom és kakukkfű, 1.25 dl leves, 1.25 dl vörösbor, 4 kanál vaj, 4 kanál liszt, 8 dl tej, szerecsendió, 20 dkg lasagne tésztalap, reszelt parmezán ( vagy bármilyen sajt )


Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zeller zöldet és a petrezselyemzöldet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük.


Besamell mártás : 4 evőkanál vaj, 4 ek. liszt, 8 dl tej ( felesben lehet tejszínnel is készíteni, akkor bársonyosabb lesz a mártás ) Elkészítés : A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.


Összeállítás :


A tészta lapokat nem kell előfőzni! Fontos, hogy a tepsi aljára tegyünk először egy kis besamellt. Ezután egy sor tésztát, majd a húsragút, erre besamell, tészta, ragú, besamell és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetején csak tészta és besamell mártás legyen! Ezt szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal!


Lassú tűzön szép lassan átsütöttem, addig amíg a sajt meg nem pirult a tetején.

2009. aug. 8. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
54%
Jajj...ezt a sok finomságot..nem is olvasom tovább, már csorog a nyálam. :$
2009. aug. 8. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk szinte alap ételek mennek ilyen vendéglátás alatt.Szabolcsi töltött káposzta, milánói makaróni, rántott hús.Ez az alap, onnantól ízlés szerint változik.

Anya a múltkor kipróbálta a csirkemellet kekszes bundába forgatva.Úgyanaz, mint a rántott hús, csak zsemlemorzsa helyett apróra darált sós kekszbe fogatta a húst, és előtte 1 napig joghurtba kellet áztatni.Nálunk inkább a sertés megy, ezért én karaj szeleteket szoktam kirántani úgy hogy először liszt, majd a következöbe:reszelt nyers krumpli+tojás+kicsi liszt.

2009. aug. 8. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!