Csalamádé télre. Hogy tartósítsam?
Figyelt kérdés
csináltam isteni csalamádét. Káposzta, uborka, hagyma, répa, ami kell, cukor, cecet, bors, babér....
Mi kell hozzá még, hogy elálljon télire?
Olvastam receptet kénporral, nátriumbenzoáttal, szalicillel....Van valakinek tapasztalata?
köszi
2009. aug. 6. 15:28
1/2 anonim válasza:
Én már legalább 10 éve teszek el mindig csalamádét: a szokásos módon megcsinálom egy nagy fazékban, de ecet nélkül és állni hagyom hideg helyen. Másnap leszüröm a levét, zöldségféléket szorosan belenyomkodom csavaros üvegekbe, a levét felmelegitem, de nem forralom, belekeverem az ecetet, beleöntöm az üvegekben lévö zöldségekre és azonnal lezárom. Nem szoktam semmiféle tartósitószert belerakni és még soha nem romlott meg (természetesen hidegen tárolom).
2/2 anonim válasza:
Még egyszer, most nézem, hogy már kész, akkor csak szürd le a levét, nyomkodd az üvegekbe és a felmelegitett levet töltsd rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!