Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csalamádé télre. Hogy tartósít...

Csalamádé télre. Hogy tartósítsam?

Figyelt kérdés

csináltam isteni csalamádét. Káposzta, uborka, hagyma, répa, ami kell, cukor, cecet, bors, babér....

Mi kell hozzá még, hogy elálljon télire?

Olvastam receptet kénporral, nátriumbenzoáttal, szalicillel....Van valakinek tapasztalata?

köszi


2009. aug. 6. 15:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én már legalább 10 éve teszek el mindig csalamádét: a szokásos módon megcsinálom egy nagy fazékban, de ecet nélkül és állni hagyom hideg helyen. Másnap leszüröm a levét, zöldségféléket szorosan belenyomkodom csavaros üvegekbe, a levét felmelegitem, de nem forralom, belekeverem az ecetet, beleöntöm az üvegekben lévö zöldségekre és azonnal lezárom. Nem szoktam semmiféle tartósitószert belerakni és még soha nem romlott meg (természetesen hidegen tárolom).
2009. aug. 6. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Még egyszer, most nézem, hogy már kész, akkor csak szürd le a levét, nyomkodd az üvegekbe és a felmelegitett levet töltsd rá.
2009. aug. 6. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!