Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tartósítsam? Mit...

Hogyan tartósítsam? Mit tegyek bele, h ne romoljon meg?

Figyelt kérdés
Van kb 2kiló almám, arra gondoltam lereszelem, cukrozom fahéjazom, aztán megfőzöm/párolom.
2009. szept. 28. 09:47
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia! Nem szoktam almalekvárt készíteni, mert nagyon jó a pincénk, és ott tavaszig gond nélkül eláll, de kerestem neked egy receptet, és ez szerintem jó lehet.



Mézes almalekvár



Hozzávalók:

(4 db 2.5 dl-es üveghez)

1,25 kg alma,

6-8 evőkanál citromlé,

500 g zselírozó cukor speciál,

2 rúd fahéj,

5 dkg méz.


Elkészítés:

A meghámozott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük.

Az almából pontosan 1.25 kg-ot lemérünk, és apróra felkockázzuk.

Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon állandó keverés mellett felforraljuk.

Kb. 3 percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet.

A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár) Szépen díszítve csodás karácsonyi ajándék lehet!


Ezt a lefordításos módszert én is használom, teljesen feltöltöm az üveget és úgy zárom le és állítom fejtetőre. Tényleg nem romlik meg.

2009. szept. 30. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!