Kaptam őzcombot. Hogy ne romoljon meg bepácoltam (bors, mustár, olaj) száraz pácba. De még nem tudom, mi legyen belőle, hogyan készítsem el. Ötletek?
Figyelt kérdés
Ugy hallottam, hogy így akár 2-3napig is eláll és érlelődik.2010. aug. 29. 19:03
1/5 anonim válasza:
szegény őz:'( az a kedvenc állatom :(:'( bocsánat
2/5 anonim válasza:
én felraknám kimosott savanyúkáposzta-ágyra, majd 1 órás fóliával letakart tepsis sütés után megfordítanám ,majd 1 lityi tejföllel borítva fólia nélkül is sütném 1 órát!
3/5 anonim válasza:
Nekünk is van itthon. Ha már rátetted ezt a pácot, akkor adja magát, hogy sütni kell.Sütés előtt sózd be közvetlenül, mert megkeményedik.Először fólia alatt, majd kicsit anélkül is süsd.Az a baj, hogy nem tudni mennyi idős, multkor pörköltet főztünk, majd 6 órán át. Áfonya lekvárral,krumplihabbal enném.
4/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem szabad sózni, ugyogy nem is sóztam még meg. Csak simán süssem ki? Van valami praktika, hogy omlós legyen? Amúgy nem lehet nagyon öreg mert a másik feléből pörköltet csináltam és nagyon hamar kész lett 1,5-2 óra alatt. Áfonyalekvár és krumplihab? A krumplihab alatt a hercegnő burgonyát érted?
2010. aug. 30. 06:47
5/5 anonim válasza:
Jó reggelt! Mi az őzet szalonnával meg szoktuk tüzdelni.A szalonnát kis pálcikákra vágjuk, könnyebb, ha fagyos. Lyukakat szúrunk a húsba, és abba dugdossuk a szalonnát, elég sűrűn, mert a hús száraz.Ugyanígy lehet fokhagymát is.Akár le is takarhatod szalonnával. Ha nem füstölt, akkor lehet sós szalonna is.Alufólia, sütő kb 170 fokra l-l,5 óra.Majd lehet szúrkálni, puha-e?Ha igen egy kicsit még átsütni, hogy sült íze legyen, ne főtt. Ezt pl.libánál a ropogós bőre miatt csináljuk. Én egyszerű krumpli pürére gondoltam, de amit Te irtál is jól hangzik.Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!