Valami jó csalamádé receptet írnátok nekem?
Évek óta az alábbit készítem:
2 kg káposzta
2 kg paprika
2 kg uborka
2 kg paprika
0,5 kg hagyma
0,5 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 k.k szalicil (vagy Na-benzonat)
2 marék só
2 m.k borkén
1 napig állni hagyjuk, aztán üvegbe.
Kedves Első!
Ebből a mennyiségből hány üveggel lesz kb?
07-15 12:29
Én is úgy szoktam csinálni, hogy egy zárható edénybe rakom már 4 éve. Sajnos elfelejtettem, hogy hány üveg is jön ki belőle kb.
Bocs' tegnap nem sikerült gép elé kerülnöm ezért válaszolok csak most!
Ha így teszel, akkor jó hűvös helyen tárold és ne nyúlj bele sem kézzel, sem fémmel! Csak arra használt fa vagy műanyag csipesszel. De ha tutira akarsz menni, akkor válaszd inkább az üveges megoldást.
Köszi szépen!
Semmi gond, majd eztán csinálom (talán a hétvégén), tehát nem késtél még el a válasszal! :)
Egyébként üvegekben fogom elrakni, mert nincs nagyobb méretű zárható vödröm, viszont van elég sok kisebb befőttes üvegem!
De kisebb mennyiséggel készülök, aztán ha nem elég inkább csinálok még utólag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!