Mondana valaki egyszeru csalamade receptet? Uborka+hagyma+zoldparadicsom
Amit én szoktam: uborka, vöröshagyma, káposzta, zöldparadicsom, sárgarépa legyalulva, besózva (1 kg zöldségre 1 dkg só). Másnap kicsavarva üvegekbe töltöm, a léhez literenként 1 evökanál cukrot és 2 dl 10%-os ecetet, 4-5 szem borsot meg egy mokkáskanál mustármagot adok, az egészet felmelegitem (de ne forrjon), és langyosan feltöltöm az üvegeket, csavaros tetövel lezárom.
Legalább 1 hónapig kell érlelödnie, mielött fogyasztjuk.
Nem tévedés, nem kell bele semmilyen tartósitószer, igy legalább egy évig is eláll, anélkül, hogy megromlana.
Én ezt szoktam csinálni:
2 kg káposzta
2 kg paprika
2 kg uborka
2 kg zöld paradicsom
0,5 kg hagyma
0,5 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 k.k szalicil vagy Na-benzonat
2 marék só
2 mokk.k borkén
ezt jól összekeverem, 1 napig állni hagyom, másnap üvegekbe pakolom és már 1 hét után fogyasszuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!