Vecsési savanyúságot (Csalamádé) hogyan kell készíteni?
Figyelt kérdés
2011. márc. 25. 21:34
1/2 anonim válasza:
A csalamádé az csalamádé, nem "vecsési savanyúság"!
Felénk káposztát, hagymát, paprikát, uborkát, (néha répát, és zöldparadicsomot is) vékonyra legyalulnak, sóval jól elkeverik, borssal, babérlevéllel ízesítik, néha dobnak bele cseresznyepaprikát is. Mindezt egy nagy fa kádban, aminek le lehet szorítani a tetejét egy csavarral. Egy-két hét alatt beérik, és amíg a levében áll nem romlik meg. Egész télen át lehet enni.
2/2 anonim válasza:
Meg lehet ezt csinálni 10-20-literes müanyag hordóba, esetleg üvegekbe is. A ényeg, hogy az uborkát, hagymát, káposztát stb. gyaluld össze. Vannak erre speciális összetételü füszerek és tartósitószerek, cukor, ecet. Ezeket megnézheted bárhol. Nem ördöngősség, meg tudod csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!