Braasóit, hogyan kell elkészíteni? Száraz vagy szaftos legyen?
Ki, hogyan szereti... tipikusan az az étel, amit mindenki másképp készít, és esküszik a saját receptjére.
ha hagyományos hagymás szaftra gondolsz, ez nem az az étel. viszont a minőségi, finom húst, zsírban lehet szaftosan puhára sütni, és egy másik serpenyőben, ropogósra sült kockára vágott krumplival összeborítva, jó fokhagymásan, borsosan, esetleg majorannával megszórva tálalni.
Egyik serpenyőben megsütöd a kockára vágott húst puha , pirosra,a végén fűszerezve. a másikban a krumplit, úgy, mintha hasábkrumplit sütnél, csak kockára vágva, előzőleg leszárítva. ha mindegyik megsült, a hús puha, piros, de nem száradt ki, mindegyikről leöntöd a zsírt és összekevered.
frissen préselt fokhagymával megszórva az egyik legfinomabb kaja.
A brassói száraz, nem kell hagyma sem hozzá.
Sokan úgy csinálják, csak az nem brassói...
Ha lehet, tarjából készítem, egy kicsit szaftosabb husi, de ha csak comb van, az is megteszi.
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, ráteszem a kockára vágott husit, sót, borsot bele, és nagyon pici vízzel födő alatt puhára párolom. Ha a husi puha, akkor addig pirítom (födő nélkül), míg szép rózsaszínre sül. Akkor borítom bele az előre elkészített kockára vágott sült krumplit, és rányomok 2-3 girizd fokhagymát. Ahogy ehhez összekavartam rögtön el is zárom alatta a gázt, ha a fokhagyma megég, nagyon el tudja rontani a kaja ízét.
Én így szeretem, ezért így készítem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!